dinsdag 21 mei 2013

Het occulte


Veel mensen doen er wat lacherig over en nemen het niet serieus. “Er bestaan geen boze machten en de duivel is een fabel,” zo
meent men. Zelfs onder christenen is het bestaan van een wezen dat satan genoemd wordt op de helling gezet en vervangen door woorden als: het kwaad of het verkeerde.
Het geloven in de duivel als een persoon wordt als stom of ouderwets ervaren. Hoe zulke christenen hun bijbel lezen is mij een compleet raadsel, heb het idee dat ze te hooi en te gras her en der maar een hapje nemen uit Gods woord en wat ze niet aanstaat overslaan.
De bijbel leert namelijk heel duidelijk dat er oversten (vorsten) der duisternis bestaan die regeren over vastgestelde gebieden. De duivel klooit maar niet wat aan, maar werkt volgens strategische plannen.
Hij juicht het ontkennen van zijn persoon en leger toe, want zo kan hij ongezien, maar wel gehoord zijn verwoestende ideeën delen. Of denkt u dat de abortus (jaarlijks alleen in Nederland al 28.000 kinderen), om er maar eens eentje te pakken, uit gezonde wetenschap is voortgekomen? Dan moet mij van het hart dat u verduiveld blind bent. Nederland staat terecht volkomen op zijn kop wat er met die twee stumpers van broertjes is gebeurd door die lamzak van een vader, maar over die andere 28.000 elk jaar opnieuw, wie ligt daar nog van wakker? Wanneer werd er in de kerk het laatst gebeden voor hen? Ik kan het mij niet herinneren. U wel?

7 opmerkingen:

 1. Toevallig had ik gisteren een gesprek met één van onze kinderen over het persoonlijke geloof. Zelfs in een gespreksgroep met de dominee erbij word je de mond gesnoerd als je het geloof te persoonlijk belicht. Het lijkt wel of men alleen dat wat ze kunnen begrijpen willen geloven. Gaat het echt over een hemel of een hel, dan haakt men af. Zo dus ook bij het kwade, de duivel, met een denkbeeldige hoofdletter.
  Grts Irene

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja zelfs dominees zijn soms onderheven aan de gedachte dat er geen persoonlijk kwaad is maar meer een algemene noemer...ZOals je terecht opmerkt is de duivel wel degelijk, evenals de hel een realiteit met hoofdletters....

   Verwijderen
 2. Hoi Peter
  Je hebt wederom weer helemaal gelijk. Niemand wil nog over de duivel spreken en over zijn helpende handen al helemaal niet. Fabels, sprookjes en vertelsels. Gelukkig zijn er ook nog die wel beter weten. En er wordt dankzij de gebeden van hen die er wel in geloven heel wat afgestreden in de onzichtbare wereld. Daar waar de Engelen van God, strijden met de demonen om Gods kinderen bij te staan.
  Liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hoort zo weinig meer over de duivel en toch zien we dagelijks om ons heen en misschien wel diep in ons, als de oude mens op wil spelen, zijn macht. Er is er Een die meer macht heeft zo we behoeven de duivel in die zin niet te vrezen maar hem ontkennen gaat mij te ver.

   Verwijderen
 3. goed artikel Peter!
  Ja, de broertjes die vermoord zijn daar is iedereen volkomen terecht overstuur van. Terecht merk je op dat vele mensen er niet mee zitten om ongeboren kinderen om te brengen.

  Laatst las ik op Facebook deze opmerking: "als geleerden op een verre planeet 1 enkele cel zouden ontdekken dan zouden de kranten er vol van staan: 'leven ontdekt op planeet!!'. Maar een foetus van enkele weken daarvan praat men over 'een klompje cellen'... Het is LEVEN mensen!

  Wat betreft de satan: ja, we hoeven als kinderen van God voor hem geen angst te hebben. Maar we moeten hem evenmin onderschatten en onszelf niet in gevaar brengen door een deur te openen voor de boze. Door zoiets onschuldigs als een cd, een film of een horoscoop kun je een uitnodiging versturen.

  Groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Laatst las ik op Facebook deze opmerking: "als geleerden op een verre planeet 1 enkele cel zouden ontdekken dan zouden de kranten er vol van staan: 'leven ontdekt op planeet!!'. Maar een foetus van enkele weken daarvan praat men over 'een klompje cellen'... Het is LEVEN mensen!

  Wat een geweldige doordenker die ik definitief opsla in mijn grijze cellen !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt helemaal gelijk Peter,

  Die van leven op een andere planeet, die ga ik ook onthouden.!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.