zondag 19 mei 2013

Gods oorbellen

Ik fietste gisteren eindelijk weer eens in het zonnetje langs de vele boerderijen in de omgeving en mijn blik werd gevangen
door een geit. Zijn Lange sik wapperde in de zwoele voorjaarsbries en het was toen dat ik de stem van de Heer pas hoorde, hoewel de preek van zondagmorgen ook zeer goed was. Nou ja de stem van de Heer? Het was meer een bulderend gelach. Het was of Hij met die wapperende sik wilde zeggen:”Lieve mensenkinderen, zien jullie nou echt niet dat Ik er ben! Zijn jullie nou zo blind! Kijk eens naar de belletjes aan de geitenkopjes die Ik als natuurlijke oorbellen heb geschapen. Of de sik van de geit. Functioneel? Ben je gek, gewoon voor de lol. Lachen toch! Evolutietheorie, mijn zolen, zo’n sik heeft geen enkel doel dan humor van God. Toen zag ik de schapen met horens op de kop van zeker zeventig cm lengte. Ik wist niet eens dat dit bestond. En opnieuw hoorde ik de Schepper gniffelen. “Laat Darwin zich hier eens over buigen. Zeker weten dat hij meent dat deze schapen hard op weg zijn om zich tot saté pennen te ontwikkelen. Mensen leer eens kijken! God schreeuwt uit alles:”Ik ben er en houdt van jullie!” Wees maar gerust, ook al lijken een aantal van je familieleden op apen, je hoeft de boom niet meer in.

2 opmerkingen:

 1. mijn favoriete voorbeeld is het bombardeerkevertje. Die schiet de ander niet neer, maar de ontploffing van zijn kanonnetje maakt dat de aanvaller geschrokken vlucht. Humor!

  Onze poes heeft een wit vachtje met daarop zwarte en oranje vlekken. Nuttig? Neuh. Daarmee val je op; honden zien je meteen en vogeltjes ook. Mooi? Ja. Een echte lapjeskat.

  In elk dier wat je aandachtig beschouwt zie je de genialiteit van onze Schepper, maar eveneens Zijn humor en ongeëvenaardheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig, nooit over nagedacht dat naast al het mooie wat er is, ook de humor van de Schepper zo zichtbaar is!

  Groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.