dinsdag 23 april 2013

Zing een lied voor de Heer


En gezongen wordt er.
In al de samenkomsten heft de gemeente een lofzang aan tot eer van de Schepper. We zouden geen christenen zijn als we daarin een zekere eenheid konden bewaren. Van gezangen tot psalmen op halve of hele noten. Van opwekking tot liedboeken in alle geuren, kleuren en smaken. Je hebt een halve bibliotheek van node als je eens hier en daar ter kerke gaat, want overal is er weer een andere bundel waarmede men meent de Here blij te maken. De Here Jezus zei het al toen Hij sprak:’De duivel heeft het behaagd u lieden te ziften als tarwe.” Met die zifting hebben we te maken, meen ik. Ik durf niet te beweren dat God meer van psalmen houdt dan van opwekking, maar een ding is zeker, zelfs ons gezang is reden tot scheuring. Wordt het niet eens tijd dat we een heel dikke bundel uitgeven met de naam:”Zingen voor de Heer zonder gezeur?”
Van zwervers tot bankdirecteuren, van Baptisten tot gereformeerden, één bundel voor al de kinderen Gods. Als we elkander zelfs in het zingen al niet kunnen vinden, dan zijn we misschien wel veel meer gezift dan we menen…..

4 opmerkingen:

 1. Heel mooi. Past geweldig bij je foto :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat zou heel mooi zijn ,het kan misschien heel voorzichtig een stapje naar eenwording zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien is het niet voor niets dat we straks in de hemel eenparig een nieuw lied zullen zingen. Krijgen we daar tenminste geen heibel over!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zou handig zijn Peter, voor ons allen dezelfde dikke bundel. Ik ben voor! "Zing zing een nieuw gezang voor den HEERE." Het nieuwe gezang kwam er helaas nooit, haha. Meen, dat ze weer met een nieuwe 'interkerkelijke' bundel bezig zijn trouwens. De zoveelste, dat wel..

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.