woensdag 24 april 2013

De afgedankte Jood


Tot onze gezamenlijke schande heeft er onder de “christenen” eeuwenlang de dwaling rondgewaard dat de Jood zou hebben afgedaan.
Vervolging en het meest afschuwelijke lijden komen voor een deel op de rekening van deze onbijbelse dwaling. We lezen immers glashelder in Gods woord dat als de Heer Het volk uit de heidenen heeft vergaderd dat Hij persoonlijk de vervallen hut van David weder zal opbouwen. Kan het duidelijker?

Als restanten voor de kromme gedachte dat de kerk het (nieuwe) of geestelijke Israël is, noemen wij de zondag de sabbat en roepen hem uit tot Gods rustdag. Zulks moeten wij niet doen. Laat Israël wat Israël is en heb dank omdat uw Heiland naar de mens gesproken uit het volk is voortgekomen. U bent niet de wortel maar slechts takken die op de edele olijf geënt zijn. Beroem u dus niet tegen de takken die (nog) afgebroken zijn, want de Heer is bij machte om hen wederom terug te enten. En Hij zal dat naar Zijn grote belofte ook zeker doen.

3 opmerkingen:

 1. Zo, laat dat duidelijk wezen!!!!
  Amen.
  Groetjes
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zó is het Peter! Helaas wordt door de media de zaak nogal verdraaid wat Israël betreft. Dit volk krijgt zowat voor alles wat er fout gaat in het midden oosten de schuld. God zegt ons echter om Israël lief te hebben. Ik ben het helemaal met je eens dat wij christenen nogal eens een hooghartige houding hebben en denken dat God ons hoger acht dan Zijn volk..... niet waar dus! Eens zal Hij dit volk weer oprichten en zullen ze Jezus erkennen als de Messias.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.