zaterdag 9 maart 2013

Pissen in een reageerbuis


Nog altijd last van een gruwelijke blaasontsteking hier maar de antibiotica begint zijn werk te doen zodat ik iets minder het gevoel heb sambal te plassen. Ik ben nu aan de ritsel en heb reeds twee rollen wc papier verwerkt. Heb last van buikpijn, ben misselijk, heb een schraal achterwerk en hoofdpijn. Leve de farmaceutische industrie! een van de bijwerkingen van de antibiotica kon zijn een harige tong? Wat is dat dan? De vraag is hoe je er aan komt (zo'n blaasontsteking) als man. Volgens de dokter kan het door een aantal zaken, waarvan losse seksuele kontakten er een is, en die kon ik dus in mijn christelijke zak steken. Probeerde haar nog uit te leggen dat zoiets niet het geval was, maar de vrouwelijke arts keek me met ogen vol wantrouwen aan.
Lekker dus. Ik mocht met het reageerbuisje met mijn urine naar de balie waar ik het af moest geven omdat er bloed inzat. De vrouw achter de balie schudde even met het buisje met gele vloeistof en vroeg toen:”heeft u er al urine in gedaan?” Alle mensen in de wachtkamer keken mij aan vol ogen die leken te zeggen: een smerige man, die pist in een reageerbuis en geeft die vervolgens af. Ik vroeg haar of ze dacht dat ik er soms papatvet in had laten lopen, waarop ze zonder humor de boel opborg en me zou opbellen op dinsdag a.s om de uitslag door te geven. Het erge was dat er een leuk meisje in de wachtkamer zat die ik ken van gezicht uit de kerk. Ze keek me lachend aan en ik voelde me een oude vieze man. Soms is het leven uiterst gecompliceerd….

6 opmerkingen:

 1. Ha Peter. Hopen dat de ab snel zijn (of haar?) werk doet! Het is me allemaal wat met onze gezondheid. Ons lichaam is wonderlijk gemaakt, maar kan ons ook zo vreselijk in de weg zitten hè.. Een harige tong is een gevoel hebben alsof deze voorzien is van een stukje langharig tapijt. Hèèl vervelend. Hopelijk is dat niet het geval bij jou. Heb er zelf jaren last van gehad na 20 maanden antibiotica geslikt te hebben. Beterschap en een goede zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja daar sta je dan ,letterlijk met een mond vol tanden(beterschap en voortaan uitkijken?volgens de dokter))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. veel beterschap peter

  gezondheid is iets dat veel rollen speelt bij ons...ik was boos paar dagen terug want het duurt zo lang

  en heb weer vergeving aan de heer gevraagd voor mijn ongeduld en klagen ..maar als mensen willen we ook gezond zijn om van het leven te genieten..

  een gezegende weekend voor jullie
  groetjes soraya

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap, ik slik bijna twee jaar antibiotica, maar heb alleen haar in mijn neus en oren. Dus misschien valt het mee. Ja, je staat toch mooi voor schut met je plasje, ik moet altijd de plas van 24 uur inleveren, sta je daar met een jerrycan vol zeik.
  Maar ja, het is goed dat ze de boel in de gaten houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Of ze keek je lachend aan omdat ze begrip had voor de situatie. Is maar hoe je het wilt zien? By the way, cranberry sap schijnt zeer bevorderlijk te zijn; erg zuur maar wel goed!

  Gr.
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmm da's nie zo mooi. Sommige assistentes, echt, vaak nog strenger als de arts Maar er zijn er ook bij, nou dan ga je graag naar de dokter. Ik kom regelmatig bij diverse artsen, specialisten en chirurgen. We hebben een uitgebreid vergelijkend warenonderzoek gedaan. Wat de ontsteking betreft, deze is bacterieel. Ik heb diabetes en daardoor verhoogde kans op blaasontsteking en daardoor kleine huisjes bezoek. Tip: gebruik Vifit drinkyoghurt, brengt je darmen tot rust en en ook de juiste bacteriën terug. Spoelt ook het haar van je tong. Beterschap uit het zuiden. Jack2

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.