zondag 17 maart 2013

Heer schenk ons...


Vanmorgen werd in de preek duidelijk dat God bij ons in al de dagen van ons leven.
Een basisgedachte die ik vanaf het moment dat ik Hem mocht leren kennen voor mij zo klaar als een klontje is.
God is niet ver weg, Hij woont in uw binnenste. Dat wil zeggen als wij ons hart voor Hem openen.

Moet mij van het hart dat ik mij immer verbaast heb over liederen waarin men vraagt of Hij ons nabij wil zijn. Liederen waarin wij vragen om een aanraking.
Ja zelfs gebeden of Hij met Zijn Geest neer wil dalen alsof God nog altijd ver weg is. Alsof Hij met respect, ergens tegen het plafond van de kerk zweeft en neer moet zien te dalen op Zijn schepsel mens.

Ik heb zo de indruk dat God u en mij in Christus met alle hemelse zegen begiftigd heeft om een leven te leven naar Zijn wil.
Ondanks dat hoor ik nog altijd de echo van de tijd dat ik in de Pinkstergemeente was en men zondag aan zondag het gebed:”Heer dek ons onder Uw bloed,” op hoorde zeggen.
Een bedenkelijke zaak meen ik. Dan heb ik meer op met wat men vanmorgen leerde namelijk: Hij heeft ons bedekt onder Zijn bloed of eigenlijk nog beter, Hij waste ons.... Hij is niet ergens in de Hemel ver weg en Hij raakt en spoort ons dagelijks aan vanuit de ware tabernakel waar Hij door Jezus offer inwoning heeft genomen, namelijk ons eigen hart…

3 opmerkingen:

  1. amen..weer wijze woorden ...ik zal een link bij mij toevoegen om uw posts te volgen..met de google plus gaan mensen anders terecht dan mijn profiel...fijne week en veel sterkte peter...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja dat heb ik ook vaak, we nodigen de Heilige Geest uit of hij wil komen. En dan zie ik duizend mensen om me heen, waar van ik toch mag aannemen dat in de meeste van hem de Heilige Geest woont.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.