woensdag 13 maart 2013

Eerlijke organisatie gezocht


Gezocht: organisatie van goed (christelijk) doel, waar geen directeur met hoog salaris aan de top zit? Dat wordt lastig! Zelfs bij woord en daad slokt de man aan de top een inkomen op van meer dan 122.000 euro op jaarbasis (enkel al op papier). Afgelopen jaar alleen al zijn de giften met meer dan 10% afgenomen aan goede doelen. Mede door de economische crisis worden mensen aan het denken gezet. Daarbij deed het openbaar worden van riante salarissen van de directie ook een flink negatieve duit in het zakje als het om de vrijgevigheid gaat. Onnodig te zeggen dat er her en der wel organisaties te vinden zijn die nog maar een paar jaar bezig zijn en dus niet zo'n geld verslinder aan de top hebben zitten. Maar vertrouwen bouw je nou eenmaal in de loop der jaren op en die jaren zijn er in den beginne nog niet. Zelfs Woord en daad waar wij onze zes adoptiekinderen hadden (nu nog maar twee) wast zijn handen in onschuld als ik op mijn schrijven waarom ons geld voor zo'n groot deel opgeslokt wordt door meneer Jan Lock (of Slok?) als antwoord krijg: de arbeider is zijn loon waard.
Eigenlijk kwam er maar één organisatie die al lang bestaat als betrouwbaar en zonder geldopslokkende directie naar voren dat was het Leger des Heils. Daar kunnen al die "christelijke" directeuren veel van leren want wat ze doen is de ruif leegeten voor hen waar het voor bestemd is.

4 opmerkingen:

 1. Dat was mij inmiddels ook duidelijk. Sinds die tijd is dit één van de weinige doelen, het Leger des Heils dus, waar ik met een gerust hart aan geef.
  Grts Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 2. opdat zij allen één zijn

  Deze stichting bestaat uit vrijwilligers, geen mensen in dienst. Zij ondersteunen een kindertehuis in Brazilië.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk eens hier: http://www.heyboer.org Living Waters Village. Zendelingen en hulpverleners in Borneo. Zij zorgen nu voor 450 kinderen daar, en hopen in de toekomst 1000 kinderen op te kunnen vangen.

  Jack2

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit doet een heilssoldaat goed.

  p.s.
  Sorry voor mijn afwezigheid, maar ik ben voorlopig bezig met iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.