dinsdag 26 februari 2013

Waar zijn de demonen gebleven?


Als wij de bijbel lezen dan stuiten wij in het nieuwe testament heel vaak op een conflict tussen demonische machten en de Here Jezus.
Jezus wierp en dreef de boze machten uit, genas zieke mensen die demonisch besmet waren, stuurde geesten die mensen krankzinnig maakten in een kudde zwijnen of herkende demonische geesten van doofheid, zwakheid of andere aandoeningen.
Onnodig te zeggen dat er in zekere landen nog wel degelijk demonische machten worden uitgedreven. Daadwerkelijk waar of gespeeld ik durf het niet te zeggen.
In ons westen horen wij toch eigenlijk nooit of zeer zelden over deze demonische machten. Het gelijkt er op dat de duivel en zijn trawanten hun tactiek hebben aangepast op de moderne tijd en meer sluw ondergronds te werk gaat. Op internet zie ik de demonen namelijk elke dag in hun nieuwe jasjes voorbij komen. Ze laten de mens die openstaat voor hun influisteringen niet langer alleen over de grond rollen, maar regelen er een partner voor je bij. Popups die massaal overal “oppuppen” in de vorm van:”zoek je een seksdate, Zin in een vlugge wip, grijp elke nacht een andere vrouw/man etc zijn te talrijk om op te noemen. Facebook, Hyves en andere vormen van “gezellig even bijpraten” zitten vol met dergelijke zaken en onze jongeren worden dan al heel snel met de paplepel ingegoten dat het eigenlijk best oké is om elke nacht een andere partner te hebben. Genot, genieten, dat zijn de nieuwe jasjes van oude geesten. Niet meer alleen schuimbekkend over de grond rollen, maar met verschillende partners en dan maar genieten.

In de laatste dagen zal de mens meer interesse hebben in genot dan in het zoeken naar God…

6 opmerkingen:

 1. Woh, Peter, dit artikel is ijzersterk. Het is een onderwerp wat je maar weinig meer hoort. Velen willen niet horen over duivel en demonen. Terwijl juist dat toch één van de grootste redenen is dat Jezus als mens kwam, en stierf, en weer opstond uit de dood, om de duivel zijn kop te vermorzelen. De mensheid zat en velen zitten nog, in de duisternis van satan en zijn demonen, oftewel, geestelijk dood.
  Wij zien het toch overal, duivels invloed. En het is ozo waar, zijn tactiek is zó sluw, en geniepig.
  Alles mag, alles kan maar, Gods regels en reinheid wordt op zo,n sluwe manier teniet tedaan.
  Zelfs bij ons gelovigen in de Here Jezus, moeten we zo waken, om ook niet besmet te worden. Wat hebben wij het reinigingsbloed van Jezus toch hard nodig. En natuurlijk Jezus zelf.

  Beseffen we wél, denk ik wel eens, dat satan alléén maar de mens heeft om zijn duistere werken in uit te voeren, hij heeft niets anders.

  Laten we de Here Jezus danken, dat HIJ alleen ons kan bevrijden van satans invloed, door ZIJN kostbare bloed, sterven en opstanding.
  De duivel is overwonnen, en dat is iets om misschien iets meer bij stil te staan.
  Jezus kwam en overwon, om juist de mens te redden uit satans klauwen. HIJ heeft de weg naar God de Vader weer geopend.
  HIJ is de Weg, de Waarheid en het Leven.

  Geweldig artikel Peter, ook een waarschuwend artikel. We moeten beseffen, elkaar aansporen, en waakzaam zijn. Met de grootste Kracht die er is, Jezus Kracht, en Zijn overwinning aan het kruis.

  Gods rijke Zegen Peter en Paula, en ieder, en liefdevolle groet van mij, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In Brussel en Den Haag zitten demonen genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We zijn stekeblind hier in het westen. De duivel gaat als een briesende leeuw rond, zoekende wie hij kan verslinden. Je noemt een groot punt Peter, seksualiteit, inderdaad, verleidingen, verslavingen, het naar eigen wil leven, niet meer gebonden zijn ergens aan. Maar ook gebonden aan de duivel, zoals hekserij, wat verschrikkelijk in opkomst is, zoals wicca, e.d. wat onder de jongeren zijn weerga niet kent. En ouderen zijn er niet van op de hoogte en onderschatten de invloed er van.
  Maar laten we ook b.v. hoogmoed, jaloezie, of wraak of niet willen vergeven onder de loep nemen. Ik denk dat we er allemaal mee te strijden hebben met de duivel. De één meer de ander minder. Maar strijdt de goede strijdt des geloofs zoals Efeze 6 het weergeeft in de wapenrusting Gods.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Peter,
  Wat een geweldig onderwerp, schrijf je hier over.
  Ja ja, inderdaad zoals Nelly ook schrijft, de duivel gaat rond als een briesende leeuw.
  Toen ik pas christen was, wist ik niet half wat er allemaal gebeurde op dit gebied, en ik was enorm fan geworden van Carman, een zanger die geweldige nummer schrijft ook voor jongeren.
  Ik hoorde eens een geweldig lied van hem op zijn cd die gaat over de dingen waarmee jongeren en kinderen werkelijk mee dood gegooid worden op de tv aan dingen waar je niet eens echt bij stil staat.
  http://www.youtube.com/watch?v=c-VfBxR0uss
  Het nummer heet Revival in the Land.
  Het is een gesprek met de satan en een demon. Dat er een groot probleem is in een sector van de hel.
  De duivel vraagt de demon wat het probleem is.
  Hij vraagt hoe het gaat met de arbotus klinieken
  Nee dat is het niet, want ze elimineren genoeg levens net als de duiters in de oorlog en met toestemming van de regeringen
  Dat vraagt de satan of er problemen zijn met zijn project televisie geweld
  Nee want van nieuws tot tekenfilms en video's, tegen de tijd dat een jongere afstudeerd, heeft hij meer dan 70.000 moorden gezien.
  Of dat effectief genoeg is vraagt de satan, en dan zegt de demon, mijnheer, kijk naar het nieuws.
  Dan vraagt hij of er problemen zijn in de sector valse religie.
  Oh nee dat gaat ook geweldig, meer dan 40.000.000 zijn bezig met Zen en new age, en 45.000.000 geloven in astrologie.
  Dus we halen aardig in vraagt de satan, de demon antwoord, ja hoor, maar 50.000.000 claimen opnieuw geboren te zijn.
  Dan vraagt hij of er problemen zijn in een andere sector, maar ook daar niet want jaarlijks lopen meer dan 1 miljoen tieners werg van huis, elke 90 minuten pleegt een jongere zelfmoord, en doden door dronken rijders, veroorzaakt meer doden dat jaar dan de hele Vietnam oorlog.
  Dan wil de satan nog een vraag stellen, maar door wat commotie lukt dat niet, en hij vraagt wat er aan de hand is. Dan zegt de demon, dat DIT de reden is van alle ellende van het schudden van de poorten van de hel. Het gebed van christenen die bidden voor een speciaal doel. Opwekking.

  Je hoeft er niet van te houden, van Carman's manier van aanpak. Van zijn muziek, maar ik moet zeggen dat hij vaak geweldige muziek maakt en mij destijds de ogen opende. Ik zing graag mee met veel praise nummers van hem.

  Mijn kinderen mogen gerust tv kijken. Maar al dat geweld en hocus pocus wat er op tv is dat komt hier thuis niet aan. Er zit een knop op de tv zong Doe Maar destijds. En geloof me, die gaat hier regelmatig op een andere zender of zelfs uit.

  De duivel gaat echt rond als een brullende leeuw. Maar willen wij het zien?

  Gewelig onderwerp hoor Peter.
  Groetjes
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De kracht van de duivel is de wereld doen laten geloven dat hij niet bestaat! Dat zie je in alles terug. mits je geen moordenaar verkrachter of pedofiel ben gaan we toch allemaal wel naar de hemel..... Als je maar een beetje goed leeft, daar hebben we de kostbare genade van Christus niet voor nodig. Het begint al jong.. de tekenfilms met buitenaardse geweldenaren met allerlei amuletten denderen je huiskamer binnen!! Harry Potter en Buffy the vampire slayer, hekserij, tovenarij satanisme, allemaal gebracht als een prachtig avontuur met een romantisch sausje. Niks geen tandeknarsen in de hel!! Lucifer was de muziekengel voor hij eruit geknikkerd werd, en dat is merkbaar! Ouders en kinderen zingen fijn mee met de Spice Girls "Two become one",
  en ook Nederlandse sterren worden graag samen wakker, zingen ze...
  Wat denk je van de houseparty's?? Uit ervaring kan ik zeggen als je met 40.000 mensen onder invloed van allerlei middelen kreten als: Dance or Die, The gates are open... Dance with the devil, fuck that b.t.h er bovenaardse krachten vrij komen....ongekend!!
  Leve het VRIJE leven van drank,drugs en sex....en hoe vrijer je denkt te zijn, des te harder knevelt de satan je vast. Ik heb 25 jaar mijn vader bespot en beschimpt omdat hij het Evangelie aan hing/ verkondigde.... Nu ik Christen ben is het allemaal waarheid gebleken wat hij zij. Er is maar één weg naar vrijheid van demonen...het bloed van het Lam. Amen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Iedereen opnieuw bedankt voor de mooie getuigenissen en reacties. Ik wil daar zelf niet altijd meer op ingaan want dit is een openbaar weblog in zoverre dat mensen moeten kunnen reageren zonder dat er door mij altijd een tegenreactie komt. Fijn dat er zulke mooie en opbouwende reacties zijn gekomen die duidelijk maken dat de Here Jezus leeft…

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.