maandag 4 februari 2013

Gij geheel anders


Straks naar schoonvader om te zien hoe het gaat nu. Schoonmoeder redt zich vooralsnog uitstekend maar alleen wonen zou haar wel eens lelijk kunnen tegenvallen. Wat zeg je dan tegen iemand die altijd goed voor je is geweest in geval dat het niet lukt? De rusthuizen staan wagenwijd voor je open?

Het is het antwoord dat wij meestal verpakt in feestpapier geven in deze tijd en toch zou mij dat erg zwaar vallen. Herinner mij de situatie van mijn eigen oma die een klein beetje begon te dementeren en bij Gods gratie bij de oudste zus van mijn moeder mocht inwonen maar reeds na de eerste nacht werd geloosd omdat oma op de gang was wezen kijken omdat Manus (haar overleden man) er misschien al aankwam.
Onze tolerantiegrens, ons zelfbeschikkingsrecht, ons recht op een eigen leven, onze ik gerichtheid, ons druk zijn met ons zelf en ons gezin, het is allemaal mooi en bezien vanuit een zeker perspectief waar, maar hebben we ons ook niet teveel laten beïnvloeden door de tijdgeest in deze? Het: Gij geheel anders, hoe pakken wij dat dan aan in deze? 


2 opmerkingen:

  1. Zo gaat het de goede kant op. Zelf zou ik nooit moeder of schoonmoeder in huis nemen. Dat zou geheid mot worden, wij zijn veel te veel aan onze vrijheid gehecht. Misschien egoïstisch, om problemen te voorkomen noodzakelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ligt misschien ook heel erg aan het soort schoonmoeder want ik ken er ook die ik nog niet in de kelder wil hebben, haha...

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.