vrijdag 4 januari 2013

Ze geloven je toch niet


Moge beste mensen. Lekker geslapen hier en dat maakt veel goed. Tja de situatie, ach, het is mijn hele leven al zo, maar het went zo slecht.
Als jong kind denk je dat elke vader zo is, later begin je door te krijgen dat het niet overal zo is.
Dat er ook gezinnen zijn waar het woord “vader” staat voor iemand die je altijd zal bijstaan.
Pa draait het net om en vindt dat de kinderen er voor hem moeten zijn. Dat is op zich nog niet zo’n ramp, maar hij heeft de eigenaardige gewoonte om, nadat jij je een tijdlang volop hebt ingezet (maanden) om het hem naar de zin te maken, iets te zoeken om toch alles weer stuk te maken.
Het behoeft niet iets logisch te zijn. Het kan van alles wezen, alles is bruikbaar en als er helemaal niets is, dan verzint pa gewoon een reden en zegt dat jij moet wegblijven omdat hij op je kotsen wil... Mijn oudste zus Astrid heeft die afwijking ook (in de genen zou iemand zeggen). Die schreef laatst op mijn facebook:"Jij bent nog steeds christen en ik haat je daarom zo, dat ik het liefst op je wil braken." Vuile Jim Jones."
Ga er maar weer aan staan. Leve de familiebanden.

Ik geloof dat je pas echt iets van zo’n complexe situatie begrijpt, als je hem van kindsbeen af hebt meegemaakt.
Veel mensen gaan er vreemd genoeg steeds vanuit dat jij graag contact hebt met zo iemand. Dat is natuurlijk niet zo!
Je moet je voorstellen dat er heel je leven al een tijger in een kooi woont die geaaid en gekroeld wil worden, maar met regelmaat van de klok bijt hij je zonder enige reden.
Je zal de tijger minder gaan aaien en wel gek zijn als je na 52 jaar niet tot het besef bent gekomen dat sommige dieren niet te aaien zijn zonder dat ze je pijn doen, of wat erger is verscheuren.
Ik lijd daarom mee met de kinderen die dergelijke ervaringen hebben en waarschuw ze om de andere mensen niet ongelukkig te maken doordat jij je (in mijn geval als zoon) totaal opoffert aan een mens die enkel uit is op je totale verwoesting.
Denk nou niet dat dit niet veel voorkomt. Lees (als je maag er tegen kan het boek: Ons geheim (ze geloven je toch niet), eens….

1 opmerking:

  1. Het is inderdaad niet voor te stellen, daar heb je gekijk in. Meeleven is het enige wat een klein beetje lukt.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.