zaterdag 5 januari 2013

Vroeger was alles beter


Nou ja, dat is een kreet die je nogal eens hoort. Of het waar is valt te betwijfelen. Een ding staat voor mij wel als de bekende paal boven water, het ondergoed was van betere snit. Bedoel dat ik maar niet kan wennen aan die veter tussen mijn bildelen en hartstochtelijk terugverlang naar de tijd dat er nog een redelijk katoenveld van node was om jou te bekleden.
Op een oude foto zien we Petertje die de Heer een loflied toezingt. Of riep hij (zoals gewoonlijk) om zijn mama?
Waarom mijn moeder mij opscheepte met een soort Duits Adolf Hitler kapsel weet ik niet. In ieder geval stond ik in gedegen ondergoed, waar je ook weer met het grootste gemak een redelijke bungalowtent van kon maken.
Kinderleed, ach de trauma’s begonnen eigenlijk hier al met dat ondergoed. Daarna ging het verder bergafwaarts tot de Schepper zelf ingreep en mij het kleed van de gerechtigheid aantrok…

1 opmerking:

  1. Ik vond het vroeger wel gezelliger, nu loopt iedereen zo zombieachtig/twitterend/append/bellend door het leven. Vroeger was iedereen even arm en had je wat voor elkaar over, gelukkig is onze regering op de goede weg om iedereen weer even arm te krijgen. Nou nog de gezelligheid terug.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.