maandag 3 december 2012

Mantelzorger met kaas


Pa mokt weer over Sjaak die in plaats van één pakje jonge kaas er zeven meenam. “Welke zak neemt er nou zeven pakjes kaas mee,”blèrt hij.
Sjaak kijkt naar het plafond en blaast er rook naartoe in een poging zichzelf te verhullen in nevelige dampen van onschuld.
“En die 200 euro voor de mantelzorger kan je ook op de buik schrijven. Dat formulier hebben we in de prullenbak gesmeten, je krijgt dit jaar niets,”voegt pa aan zijn relaas toe.
Ik weet dat je elk jaar de mogelijkheid hebt als patiënt iemand die mantelzorg geeft (daar valt Sjaak eigenlijk niet onder want dat is een betaalde kracht van de thuiszorg) via de UWV een eenmalige schenking toe te bedelen. De overheid betaalt, nou ja dat is ook weer niet waar, want uiteindelijk komt dat geld wel bij de werkende mensen vandaan. Ik heb pa gezegd dat hij die 200 euro ook dit jaar maar aan Sjaak moet schenken omdat, als hij hem midden in de nacht opbelt om te zeggen dat hij in bed heeft gepoept, Sjaak wel mooi komt om alles te verschonen. En aangezien hij dat in zijn eigen tijd doet (in de nacht) mag hij van mij die 200 euro wel hebben.
Pa vindt van niet. Sjaak is een ei, een zak, een lul, een zakjesplakker…

3 opmerkingen:

 1. was er maar geen geld ,dat maakte zulke situaties soms veel makkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geld is het slijk der aarde zeggen ze Bas maar miemand wil zijn hoopje "modder" missen en als er een klodder op straat ligt bukken we allemaal....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke mopperkont is het toch.
  Hij kan zo lekker uit de hoek komen.
  Ben benieuwd of hij toch die toeslag aan hem zal geven.
  Groetjes en ja hoor, ik buk ook voor die klodder.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.