vrijdag 30 november 2012

Zeepbellen en tuba-effecten


Ik ging naar de markt en kocht een groot stuk leverworst voor pa. Het bleek een druilerige morgen en de klok van de Sintjans kerk stond op halfacht. Besloot om het gelijk maar even aan te brengen. Pa glimlachte bij het zien van zijn beminde leverworst en stak een sigaret op.
Hij gaf af op de macaroni die Jolanda had meegenomen eerder deze week. Het was net stopverf volgens hem. Sjaak de thuiszorg heeft het opgegeten, die vond het heerlijk, aldus pa. Er waren wat problemen met zijn dagelijkse wasbeurt omdat de verpleging de indruk had dat pa al zijn winden op zat te houden tot ze aan zijn ranke billen toe waren met het nobele sop. Dan liet hij alles ontsnappen en pa lachte zich dan krom. Enorme langgerekte sonore tuba-achtige effecten kompleet met zeepsop waarbij er zelfs sprake was van enige met gas gevulde zeepbellen die naar het plafond stegen. “Zo onsmakelijk,” had de verpleging in het grote opschrijfboek geschreven. “Meneer is onhebbelijk en vulgair,” staat er met koeienletters bij. Pa lachte zijn drie overgebleven tanden bloot over deze kwestie en sprak uiterst jolig: het is herfst dan waait de wind nou eenmaal hard.
"En bevalt het beugeltje in de wc nog pa," vroeg ik hem. "Ja prima schroef hem als ik dood ben maar aan de binnenkant van mijn kist," gaf hij als antwoord... Gezonde of ongezonde zelfspot, het is toch een kracht...

4 opmerkingen:

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.