woensdag 7 november 2012

Heer ontferm U


Arie ging met de bouwvakkers mee naar België voor een klus van twee dagen. Zestien jaar, rank en nog wat bleu, maar toch een bouwvakker in de leer. In de avond overnachten geblazen in een hotelletje met een bar. Er stond een jong en mooi meisje die de glazen spoelde, de bedden verschoonde en de tafeltjes afnam met een sopje. Een Cd met christelijke muziek stond op en er zong een katholiek koor Gregoriaanse gezangen waarin het refrein:”Heer ontferm u over ons,” steeds klonk.
Arie had wel zin in het meisje maar durfde niet. Hij dronk stoer mee met de uit graniet opgetrokken bouwvakkers van middelbare leeftijd. Zoveel bier in een jongenslijfje als dat maar goed gaat. “Heer ontferm U over ons,”zong het koor.
Arie liep schommelend maar stoer de trap op naar zijn bed. Die nacht een ramp. Te veel bier in een jongenslijfje dat ging mis en Arie piste in bed. Met rood beschaamd hoofd de volgende morgen aan de tap. “Geen bier voor hem, doe hem maar een koekje dat is droger,” riepen de bouwvakkers in koor. Iets erger kan je je voor een jongen van die leeftijd nauwelijks voorstellen. Opnieuw draaide de Cd en weer klonk het:”Heer ontferm u over ons”. Arie verborg zich achter de krant toen het meisje wat zijn plas avontuur had moeten ruimen beneden kwam.
Ze aarzelde geen moment en liep naar Arie toe, schoof een stoel bij en begon gewoon gezellig met hem te kwebbelen over van alles, maar niet over zijn “ongelukje”. Arie keek zeer opgelucht. Heer ontferm U over ons. Ze gaf de kus aan de melaatse.
Wanneer hebben wij ons voor het laatst over iemand ontfermd? 

7 opmerkingen:

 1. de kloe van het heerlijke verhaal :wie was het stoerste van allemaal ??,het meisje die had ballen ,die was wijzer als alle bouwvakkers bij elkaar.
  en een voorbeeld voor ons allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja zo zouden we moeten doen, maar het is zo vreselijk "leuk" vinden veel mensen om de zwakken een trap na te geven.
   Oh ja die jongen die deze week zelfmoord pleegde omdat hij zo gepest werd. Triest, heel triest, maar ook erg jammer dat hij er om zijn redenen nooit met iemand over heeft gesproken.
   Praten kan zoveel oplossen, maar ja, wie heeft er nog een luisterend oor? Aan de andere kant vind ik zelfmoord ook een heel klein beetje laf. Je laat een ander zo met de brokken zitten die nooit meer te lijmen zijn.

   Verwijderen
 2. Respect voor het meisje! Zo zouden we allemaal moeten doen, hè.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms kunnen volwassenen veel leren van een "gewoon" meisje;

   Verwijderen
 3. In ieder geval een heel aardig meisje dat je daar omschrijft. Zeker deze week waarin het geval TIM breed uitgemeten wordt in woord en beeld. We gaan zo makkelijk over andere mensen heen, terwijl het onze taak is ons over hen te ontfermen. Gevalletje "A few good man" , tenminste wanneer je de strekking van deze film kent.
  Goed verhaal. Grts Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 4. is een heel goede voorbeeld...hoe het wel moet...zo zouden christenen ook met mekaar moeten omgaan..maar helaas is het niet zo...bedankt voor het delen...

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.