maandag 1 oktober 2012

Ver kerken


Het huis staat officieel in de verkoop en de vraag: waar zullen we als het verkocht wordt naartoe verhuizen, wordt iets wat in je gedachten spookt.
Liefst in de Krimpenerwaard of liever toch in de Alblasserwaard? In ieder geval vrijer wonen dan nu zonder directe buren, het lijkt ons eindeloos rustgevend!

Maar als je in een dorp gaat wonen heb je weer te maken met een vaak statige vorm van christendom dat middeleeuws aandoet. Sluit je je dan aan in de dorpsgemeente of ga je zoals veel christenen doen, een uur in de auto zitten omdat het volgens jouw overtuiging niet prettig “kerken” is in de lokale kerk? Wij weten het eerlijk gezegd nog niet en eigenlijk is het wel weer zo dat als je mensen in je omgeving wil leren kennen je naar de plaatselijke kerk moet gaan.
Veel christenen reizen stad en land af om de kerk van hun keus te bezoeken. Gek eigenlijk als je elke zondag die meute ziet gaan. Sommigen rijden rustig een uur heen en een uur terug om te kerken waar het volgens hen goed is. Zegt dat niet een heel klein beetje iets over ons geloofsleven? Wat je ver haalt is lekker? 

Je kan hem hier vinden op Funda onder deze link met nog meer foto's

8 opmerkingen:

 1. volgens mij zijn wij,mensen de kerk,toch het gebouw is fijn soms mooi .maar het gaat toch om ons .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is zo, is zo maar toch zijn er heel veel verschillen in beleving en meningen hoe zaken dienen te worden gezien in de (noem het) kerken. Heb mensen gesproken die al jaren tegen heug en meug in hun eigen samenkomst weg zaten te zakken en dan kan het wel eens een opleving teweeg brengen om eens ergens anders te gaan kijken. Dacht ik. Want, zoals je al schreef: de kerk dat zijn wij en niet het gebouw, dus je bent vrij om eens in een ander gebouw naar de kerk te gaan.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Vaak wel, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik in samenkomsten ben geweest met een grond die zo arm was dat ik er zou omkomen...

   Verwijderen
 3. Kies een klein dorpje, zonder eigen kerk en ga dan kerken in de stad ernaast. Veenendaal bijvoorbeeld heeft kerken genoeg, maar die zijn allemaal nog lang niet vol. Jullie passen er best bij!
  Maar ja, dat is wel de A.waard of K.waard uit... maar ja, je moet er wat voor over hebben! :-)
  Hiernaast staat Boerin Brenda. Is familie van me. Jij soms ook??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, gaan jullie verhuizen? De Alblasserwaard is heel mooi hoor, kan je lekker in de polder fotograferen. Ik lees trouwens nergens dat Jezus lid van een synagoge was, Hij ging gewoon waar Hij op dat moment was.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaja huis in de verkoop maar ja, of je kopers krijgt is de vraag.
  Lid van de kerk, ach het is allemaal een beetje regel, maar regels zijn er ook voor de mens terwijl ik soms wel eens de indruk krijg dat vooral kerkelijke regels het omdraaien en de mens zoeken om hun bestaansrecht te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. P.s Morgen komen de eerste kijkers al. Spannende tijden....

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.