maandag 22 oktober 2012

Natte herfstwinden


Pa klaagt over winderigheid en meekomende “natte moesons” die zich als langgerekte remsporen in zijn onderbroeken menen af te moeten zetten. “Verbaast mij niets als je al zeven dagen aan de erwtensoep zit pa,”zeg ik hem. Een incident waarbij hij juist weer zo’n woeste storm in de onderbroek had gehad inclusief veel “neerslag” en waarbij hij zich heeft proberen te verschonen, resulteerde in een onverwachte ontmoeting met een dame van de thuiszorg die pa aantrof terwijl hij zojuist in zijn Adamskostuum een en ander probeerde te verschonen. Ergens is het onontkoombaar dat je in je afhankelijke staat dergelijke genante dingen meemaakt. Lijkt mij ook degenererend als je als klokkenluider midden in de huiskamer op een been staat om alle minder edele delen weer van een bedekking te voorzien en achter je komt een vrouw binnen die je kleinkind kon zijn wat leeftijd betreft.
De sleutel van de geldkist is nog altijd weg, maar hij was blij met de door mij gekraakte kist en kon weer bij zijn uiterst schamele bezittingen. We rookten samen een sigaretje en pa stopte nog een boterham met kaas naar binnen. Vanmiddag zouden mijn zussen weer komen met verse voorraden erwtensoep, mosselen, haring in het zuur en meer laxerend dus het zal voorlopig wel herfstig blijven in het ondergoed…

Foto: pa met mijn jongste zus Carla op de camping in Garderen

2 opmerkingen:

  1. zulke confrontaties zijn meestal voor de kinderen moeilijker dan voor de betrokkene zelf het lijkt er dikwijls op dat zij die fase allang gepasseerd zijn.hun wereldje is natuurlijk al heel klein geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van de thuiszorg zijn ze wel wat gewend, die kijken niet op van een klokkenspel meer of minder. Wel een origineel dieet, houd je vader er op na.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.