woensdag 10 oktober 2012

Klysma extra sterk


Pa zat aan de mosselen toen ik binnen kwam. Om hem heen hing een zweem van zilte zeelucht die mij deed vermoeden dat naast de mosselen ook het ondergoed aan verversing toe was. “En heb je de aardappelen met kaas al op pa?” “Nee hij wilde het straks proberen en mompelde dat het in de koelkast stond. Hij schonk een citroenjenevertje in en draaide een zware van nelle.
De thuiszorg was net bezig om het boodschappenlijstje te maken en ik hoorde pa nog de nodige liters gedistilleerd inslaan en meer pakjes met te roken apenhaar.
“En wat denkt je nou,” riep hij. “Zat weer die katheter verstopt en bovendien was hij te kort, dus weer was de huisarts geweest en had een nieuwe geplaatst welke hij vanuit zijn gulp zat te bewonderen. Mijn zusjes wilden zo’n elektrisch ding kopen waar hij zijn voeten in kon warmen maar toen ik er over begon riep hij vrolijk:”Sluit hem maar aan op mijn kist als ik dood ben.”
Ik gaf na dertig minuten de moed op en ging nog even langs mijn moeder die zojuist een het zoveelste klysma kreeg. Dikke tranen rolden over haar perkamenten gezicht. De dikke verpleegster begon direct weer over dat ze de zorg niet aankonden en even bekroop mij de vreemde maar duidelijke aandrang om die bolle zelf ook te voorzien van een redelijke klysma extra sterk in combi met een redelijke scheut gedistilleerd van pa. Oud worden is niet altijd een feestje….

1 opmerking:

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.