zaterdag 20 oktober 2012

Hier heb ik nog een foto van heel lang geleden


Pa belt op met de opdracht een verse liter gedistilleerd te halen. Hij loopt momenteel 1 op 2 (een liter op twee dagen) en dat is dus zuiniger dan vroeger.
Wel een dilemma om elke keer weer voor het drankkarretje gespannen te worden, maar om de vrede te behouden doe ik er maar niet moeilijk over. Op de markt koop ik nog een flink stuk zachte leverworst die hij met zijn tandeloze mond kan weghappen.
De thuiszorg (verpleging) was druk bezig pa’s wond te verzorgen. Een doorligplek met de omtrek van een redelijke hamburger. Groot en zeker 2 cm diep. Echt heel afschuwelijk om te zien. Pa jammerde dat hij de sleutel van zijn geldkistje kwijt is. Dat kistje met schamele inhoud bewaakt hij al veertig jaar met zijn leven en nu Holland in last, de sleutel is weg. Na het halve huis op zijn kop te hebben gezet krijgt Sjaak de schuld want die stomme oen zal de sleutel wel in dat kistje hebben gedaan en toen dichtgedrukt. “Neem maar mee en breek maar open,” roept pa. Hij schenkt nog een neut in en hapt met zachte mond de leverworst weg. Ik zet hem thuis in de bankschroef en met een klap valt hij open. Met verbazing vind ik een stapeltje oude foto’s waar het gezin op te zien is. Zal er steeds een plaatsen bij de stukjes, te beginnen met mijn moeder (met brilletje), jonger dan ik nu ben, met mijn opa (van vaders kant) en (naar ik meen) mijn opa’s minnares Ida Spee(opa leefde in overspel met haar achter de vismarkt en liet zijn gezin in de steek voor deze vrouw). Herkenbaar! Het kind ken ik niet…
P.s de sleutel zat niet in het kistje. Pa zal hem wel hebben laten vallen in de Erwtensoep en verzwolgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.