zondag 16 september 2012

Vergezicht


Vandaag een speciale zondag omdat er in de kerk zoveel te doen was. Eigenlijk de hele dag doorlopend van alles en nog wat voor jong en oud. Geeft toch een beetje een hemels gevoel om met zoveel gelijkgestemden samen te zijn. Je praat met mensen, je eet wat samen, drinkt wat en neemt deel aan datgene waar je naar hebt uitgezien. Voor mij was dat in ieder geval de toren beklimmen van de Sint-Janskerk. Met dertig mensen over de uitgesleten treden waar generaties kerkgangers gelopen hebben en zich verbaast over het uitzicht. Eigenlijk is het uitzicht de enige reden waarom kerken bestaan. Niet zozeer een mooi plaatje over de stad, maar een vergezicht op de te komen hemel. Dat is waar we toch eigenlijk voor samenkomen. Dat is waarom we zondag aan zondag zingen, naar de preek luisteren en samenkomen. Het vergezicht over het leven na de dood om samen te zijn met Hem die ons zo lief had dat Hij als laatste een vergezicht had in de tuin des doods. Alleen door het kruis wordt onze blik naar omhoog getrokken. Alleen door Jezus offer aanschouwen wij nu in volle verwachting een volmaakt leven na de dood.
Al met al een zeer geslaagde zondag. Maakte een aantal leuke plaatjes vanaf de toren.

6 opmerkingen:

 1. Gezellig dat er van alles te doen was vandaag!
  Mooie foto heb je erbij gezet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja was erg fijn vandaag, jij ook een goede tijd gehad?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan heb jij een betere tijd in de kerk gehad dan wij......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterend uitzicht, maar wel een hele klim. Meestal zijn die treden ook nog eens te smal, voor de grote voeten van tegenwoordig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Gerrit het is een onwijs grote kerk met onwijs klein trapjes naar boven en eigenlijk heb je halverwege al spijt dat je de toren aan het beklimmen bent. Maar er loopt een meute andere "slachtoffers" voor en achter je dus je moet door.

   Verwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.