woensdag 26 september 2012

Plumpudding


Vandaag stond het ziekenhuisbed a: 49 euro huur per week, plus bijbehorende artikelen a: 47 euro per week, er als een slappe plumpudding bij.
De thuiszorg had het elektrische deken er afgenomen omdat het niet mocht op dit bed (brandgevaar?).
Pa zat er mokkend naast en schold op iedereen die in zijn omgeving kwam. Hij kon de warmte van het elektrische deken niet missen en alles was weer bij het oude. Bed boven in de slaapkamer opnieuw opgemaakt en elektrische deken er weer op. Bed moest weg en pa betaalde geen cent, aldus zijn eigen zeggen. Hij had dat rot bed niet bestelt dus ze moeten het maar uitzoeken en anders moest de thuiszorg er maar in gaan slapen.
In het boek wat de thuiszorg elke dag bijhoudt zat een brief van het ziekenhuis waarin: prostaat, long en kanker aan de lever bleek geconstateerd. Pa nam nog een borrel en stak een Caballero op onder het uitroepen van:”Ze krijgen mij niet de kist in zonder mijn elektrische deken.”

16 opmerkingen:

 1. Sow, wat idioot duur zeg per week!
  Raar dat de elektrische deken er niet op mag..
  Moet wel lachen om die laatste uitspraak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. meenemen is ook wat.tja wat is wijsheid de tijd zal het leren.(p.s. ik zal de lamoen bewaren voor je)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat triest toch. Peter, sterkte wederom.
  Net je Pagina gelezen over David en de reuzen, uit de rechterkolom. Zouden meer mensen moeten doen..
  Want inderdaad, zo is het leven. De reuzen waardoor wij continue aangevallen worden. Maar de levende Steen Christus die ons uiteindelijk de overwinning zal geven. Echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja die bijbelstudies heb ik nog veel van Hans maar ik meen dat er niet zoveel animo voor is...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat weet je dan vast. Wel heel vervelend, eerst dat telefoontje en die bezorgers en dan nu dit weer. Zo blijf je bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja "pa" is lastig, maar we slaan ons er wel doorheen. Ergens zie je hoe vreemd de zorg soms werkt. Overleg is vaak ver te zoeken, Men doet maar "an"...

   Verwijderen
 6. Vervelend hoor dat de thuiszorg bij jullie zo werkt..... Wat dat betreft hebben Rob en ik niks te klagen. Alles wat de thuiszorg doet of wil doen, wordt eerst met ons overlegd en als er iets eens niet zo lekker loopt, dan hoef ik maar één telefoontje te plegen met de manager en het wordt meteen aangepakt.....misschien is thuiszorg Eindhoven Zuid de bekende uitzondering op de regel??
  Toen wij nog een ziekenhuisbed hier hadden staan, kostte ons dat niks. Het werd gewoon gedekt door de ziekenkostenverzekeraar. Is de huur niet te verhalen op de ziekenkostenverzekering van je pa of zijn de bezuinigingen al zover doorgevoerd dat het lenen van een bed zoveel geld kost voor de cliënt??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal weg vergoed worden Jose maar mijn vader kennende is hij ronduit lastig en de zorg in Nederland is nog altijd prima dacht ik.
   Hoe is het nu met Rob?

   Verwijderen
  2. Met Rob gaat het wel goed. Als we de informatie over de ziekte van Crohn lezen, dan worden we daar niet vrolijk van....Maar Rob heeft (nog) niet zoveel last. We hopen dat dat nog een tijdje uitblijft.... Hij slikt nu wel een hoge dosis entocort en we moeten even afwachten wat dat gaat doen. De bijwerkingen daarvan, word je ook niet vrolijk van.... A.s. dinsdag hebben we een afspraak bij de MDL-specialist. We zullen dan wel horen hoe het verder moet met de medicijnen en eventueel een dieet.

   Verwijderen
 7. Het gaat wel raar, daar bij jullie. Mijn vrouw werkt ook in de thuiszorg, maar heb nooit gehoord dat mensen zoveel geld moeten betalen voor leenmateriaal. Ook hier wordt overleg met de mensen gepleegd, de klant is hier nog koning.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. he Peter,
  Door Hans heeft mijn blik zich verwijdt, en dan in het bijzonder naar rechts. Deze pagina's heb ik tot nu toe niet gespot, maar jah, nu wel. Inderdaad, die van de reuzen...mooi.
  Grts Irene

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Irene

   Ik zal er weer eens eentje aan toevoegen veel mensen hebben niet zo veel met dergelijke overdenkingen maar als men het toch fijn vindt wil ik ze met liefde regelmatig on line zetten met die gedachte dat men ze mag aanvullen en zelfs betwisten.
   Een hartelijke groet

   Verwijderen
 9. Hoop dat het bij "pa" net zo gaat Gerrit en dat de verzekering deze kosten dekt. Ik had enkel inzage in de rekening en deze kosten worden in ieder geval gemaakt maar wie ze betaald is de vraag. Ik niet! Haha

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.