donderdag 16 augustus 2012

Worden als de kinderen


Tijdens de dienst die over het onderwerp: worden als de kinderen, ging, zat ik in de shampoohouding na te denken of zulks wel haalbaar is? Het vertrouwen van een kind is immers zonder voorwaarden. Tijdens mijn mijmeringen stapte een jochie van een jaar of drie van tussen de banken en deed een opmars naar voren. Overal joelden kinderen toen de dominee vanaf zijn veilig preekgestoelte door de kerk riep:” En als pappa of mamma jullie met de auto naar het strand rijdt, dan vertrouw je er op dat je daar ook een heerlijke dag vertoeven mag?” Ik vroeg mij af of kinderen het woord vertoeven wel zouden begrijpen en zag uit mijn ooghoek hoe het ontsnapte kind naar voren slofte langs de rijen kerkgangers. Bij elke stap zakte zijn mini broekje verder omlaag en dat stapt lastig, dat begrijp ik best. “En daarom gemeente, kunnen wij een voorbeeld nemen aan de kinderen, laten wij hun voorbeeld volgen,”oreerde de dominee verder. Het ventje strompelde nu onder de preekstoel en stapte uit zijn op de hielen hangende kleding en met een klein slurfje dat vrolijk bewoog bij elke stap, paradeerde hij verder door de kerk.
Tja. Worden als de kinderen, haalbaar of niet? Hoe gaat dat jullie af?

6 opmerkingen:

 1. Nou haha, zó niet!
  Anderzijds mooi voorbeeld: God kijkt dwars door je heen en kentje door en door!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig zo'n klein manneke die door de kerk stapt in z'n niksie... Mooie foto bij dit bericht trouwens!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Neen misschien niet een voorbeeld maar toch...
  Ja Mattanja deze stond nog op de camera van jullie dochter die verwachtingsvol naar omhoog kijkt en ja, dat is toch waarvan wij het heil verwachten, vlak bij de Jacobsladder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nadat Jezus net de kinderen gezegend heeft, komt er een rijke yup op Hem af en vraagt: "Meester, wat moet ik doen om eeuwig leven te krijgen?" (de domste vraag die een mens aan God stellen kan!) Net daarvoor heeft Jezus de omstanders duidelijk gemaakt dat ze moeten worden als een kind om bij Zijn Koninkrijk te horen, dus ook geloven en vertrouwen als een kind.
  Om de yup te plagen zegt Jezus: "Verkoop alles wat je hebt, en volg Mij". We moeten Jezus dus geen domme vragen stellen, maar Hem volgen. Dan ben je Zijn Kind..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. vertrouwen hebben als een kind... Wij volwassenen denken en relativeren daarvoor te veel - denk ik -. Overal moet een verklaring voor zijn en anders zoeken we er wel naar. Kinderen daarentegen vertrouwen hun ouders blindelings zonder na te denken of het wel goed is. zo zouden wij ook moeten vertrouwen op God de Vader. Gaat iets niet zoals je had gehoopt (even simpel gezegd), dan mogen we er blindelings op vertrouwen dat Hij het beste met ons voor heeft. Zo zie ik het 'worden als de kinderen'.
  Leuk verhaaltje heb je erbij geschreven, kinderen schamen zich ook al nergens voor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. worden als een kind,kan misschien ook zijn iemand benaderen zonder bagage ook al weet je dingen hem de kans geven zelf zijn verhaal te vertellen en ons niet gedragen als de alwetende???
  of onbevooroordeeld(hoe moeilijk ook de nieuwe week tegemoet gaan???of iemand voor de tigste keer weer het vertrouwen te geven en hem(of haar) weer een mogelijkheid te geven zich te rehabiliteren??

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.