woensdag 8 augustus 2012

List en bedrog

Wonderdokters genezen overal ter wereld zieken in de naam van God. Wie met gezond verstand kijkt naar de 'wonderen' ontdekt dat schijn bedriegt. Ga voor je plezier of ergernis een keer naar een genezingsdienst, van welke religie dan ook, en je ziet het meteen: Het is allemaal onzin. ( op zieken zullen ze de handen leggen en ze zullen genezen) Te vaak gebruiken/misbruiken gebedsgenezers deze tekst om zichzelf te rechtvaardigen. Ze doen toch alles in de naam van Jezus?

Iedereen die met gezond verstand naar de wonderdokters kijkt ziet meteen dat de bijeenkomsten druipen van list en bedrog. Zolang een ziekte niet direct zichtbaar is, geneest de patiënt ter plekke. Kanker, autisme, of hartfalen: Kom maar naar voren. Over een uur gaat u als herboren naar huis. Heel anders ligt het als iemand een been mist. Die groeit niet ineens aan. Een scheel oog trekt niet onmiddellijk recht. Zou het een aanwijzing kunnen zijn dat er eigenlijk helemaal niets gebeurt?

23 opmerkingen:

 1. In 2008 heb ik samen met nog iemand (te)veel studie gedaan over deze zogenaamde opwekking, de "Lakeland Revival". De reden hiervan was dat 'zelfs' bekende voorgangers uit de Pinkstergemeenten deze 'opwekking' letterlijk achteraan vlogen. Ze gingen de "zegen" ophalen, zoals ze dat zelf verwoordde. Wanneer dan blijkt dat zelfs een familielid, een bekende pastor, er ook naartoe vliegt, wilde ik er ook alles van weten ook.
  Nu wìl ik er niet meer naar kijken. Ik weet wat deze man zegt (schreeuwt), de satanische tattoos staan op zijn lichaam.. Zijn naam spreek ik niet meer uit, zijn bewegende beelden en stem wil ik niet meer zien en horen. Hetzelfde geldt voor Benny H. Zij zijn gereedschappen in handen van satan. In die zin hebben ze ons gebed dus heel hard nodig. Echter, de hoogmoed van de pipo's is zó groot dat hun hart onbereikbaar is voor de Heilige Geest. De Geest die ECHT GENEEST. Laat je niet in met deze figuren. Overigens wel goed dat je hierop wijst, Peter. Vele zijn hier simpelweg niet mee bekend. En hoewel dat misschien maar beter is, kan onwetendheid gevaarlijk zijn. Het blijft voor mij echter een raadsel dat Jezusvolgers weglopen met deze bedriegers.. Het is een vreselijk vals Godsbeeld.
  Mensen, laten wij Jezus volgen en dus ons leven overgeven aan Hem. Hij heeft ons ons leven geschonken, puur uit Genade. En Hij wacht op ons, elke dag opnieuw en straks met opengestrekte armen, voor eeuwig! Zie op Hem, alleen Hij geeft LEVEN.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zelfde meegemaakt in de Pinkstergemeente Morgenstond en later de evangelische Paurousia. Er was in die tijd een zogenaamde blessing aan de gang. In Willowcreek en daar gingen de oudsten, de voorganger en nog een stel sensatie zoekers om met een schepnet op "onze kosten" werd dus uit de gemeentekas betaald) te proberen Gods wonderlijke kracht te vangen en mee naar huis te nemen. WAT ZIELIG MENSEN! Word wakker als je met zoiets te maken hebt!

   Verwijderen
 2. Alweer zo'n bedrieger.....hoe kún je hier nou toch intrappen??!! Het lijkt wel een cabaretstuk dat wordt opgevoerd en het publiek ligt helemaal in een deuk.....bah bah bah!!

  Ja Peter, wij weten er alles van....zolang je ziekte niet zichtbaar is, dan wordt het 'genezen', maar als het zichtbaar is, zoals wij bij Rob hebben meegemaakt, dan gebeurt er niks..... Nee, nog erger: er wordt tijdens een conferentie een oproep gedaan aan de aanwezigen om naar iemand toe te gaan en te bidden voor genezing als er een ziekte of iets dergelijks is. De hele zaal komt in beroering, mensen stappen op elkaar af en er wordt fanatiek gebeden.......En komt er iemand op Rob af?? Nee dus....er is té duidelijk te zien dat hij iets ernstigs mankeert....dus hij blijft moederziel alleen zitten....met alleen mijzelf naast hem....en ik heb met tranen in mijn ogen gebeden of God Rob de kracht wil geven om zijn handicap te dragen....... Dit is echt gebeurd een paar weken geleden.....Héél verdrietig word je daarvan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is wel weer het toppunt van selectief bidden. Men had blijkbaar wel door dat bidden met Rob het bedrog zou staven van de gedachte dat mensen genezen op de wijze waarop veel gebedsgenezers zeggen. Ik heb in al die jaren dat ik christen mag zijn nog NOOIT iemand echt zien genezen. Wel ontelbaar veel zogenaamde genezingen.
   Echt dit soort diensten maakt meer kapot dan dat het geneest. WALGELIJK!!!!

   Verwijderen
  2. Gelukkig staan Rob en ik vrij sterk in onze schoenen Peter. Het was inderdaad verdrietig om mee te maken, maar wij worden er niet door onderuit gehaald. Het heeft ons weer bevestigd in onze overtuiging dat er maar EEN soeverein is en dat is de HEER! Hij bepaalt wat er gebeurt, en niet wij zielige mensjes....
   Wij waren dus op een conferentie en zijn daar louter en alleen naar toe gegaan om te kijken en te beoordelen wat daar gebeurde. Er gebeurden ook hele goede, bijbelse zaken, maar dít gebeuren was triest....intriest....

   Verwijderen
 3. Je weet het wel mooi te brengen, wat een kerels zeg, en wat een poppenkast!
  Als je deze Todd googled dan vind je veel waarschuwingen tegen hem.
  Het is nooit Gods bedoeling geweest om er zo'n show van te maken als je iemand al dan niet zou kunnen genezen. Bij ons thuis lachen ze zich slap als ze dit soort filmpjes zien, je zou er bijna voice overs van maken, is bij je vorige filmpje helemaal leuk. Maar even serieus het is diep triest dat mensen zo bedrogen worden en dat je zo Gods heiligheid lastert! Ik geloof best dat iemand gave van genezing kan hebben, maar nooit dat er zo'n poppenkast bij hoort en zelfverheerlijking. Ook in de occulte wereld kan genezing voorkomen..
  Mooi dat je mensen scherp houdt door dit soort praktijken aan te kaarten.

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geloof ook dat iemand die gave kan hebben maar ben die iemand nog nooit tegen gekomen? Waar zitten die mensen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In het boek van dr. Brad Burke beschrijft hij dat in de tijd van de apostelen er veel genezingen plaatsvonden (lees maar na in Handelingen) en dat had een duidelijk doel: mensen werden gewezen op Hem, de Opgestane en de waarheid die Hij verkondigde. Naarmate je meer bij de laatste hoofdstukken van Handelingen komt, wordt er ook minder melding gemaakt van lichamelijke genezingen. En nu in onze tijd hoor je er zelden over (ik bedoel dus de ECHTE genezingen, niet de poppenkast die jij hierboven beschrijft). In plaats daarvan hoor je in deze tijd wel over genezing van de ziel, de bekering. En God heeft daar dus een doel mee. Mensen moeten tot bekering komen, hun zielen moeten gered worden voor het te laat is. Al die poppenkast is gewoon een afleidingsmanoeuvre van de satan, zodat er niet gefocussed wordt op het redden van zielen, maar op het 'genezen' van lichamen.....Grote onzin en een vuile afleidingsstreek van satan!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat de schrijver gelijk heeft en dat we in een tijd zijn aangekomen die ver ligt van Handelingen der apostelen. Dat wil niet zeggen dat God geen wonderen meer kan doen, maar het is niet meer nodig om het evangelie van onze Heer te doen vloeien over de aarde. De gave van genezing lijkt te zijn opgehouden.

   Verwijderen
 6. Het helpt niet echt, met zijn dikke pens en kale kop. Wat een idioot, dat daar nog mensen in geloven. Eigenlijk staan deze gekken op één lijn met figuren als Jomanda. Moeilijk is het niet hoor, puur massa psychologie, huur op een zondagmiddag een dorpshuis af en geheid dat je er wat 'volgelingen' aan over houdt.
  Herhaal dat kunstje een paar keer en na tien keer heb je je dorpshuis vol, en dan kan de geldstroom, want daar gaat het om bij deze types, kan lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dacht ik ook Gerrit mag wel eens op dieet maar aan de andere kant zegt de bijbel:"al het vet is voor de Here," Maar dat zal wel op iets anders slaan.Haha

   Verwijderen
 7. Ik ben ook nog nooit iemand tegengekomen, apart eigenlijk, maar ik denk ook dat diegene er niet zo te koop mee zullen lopen. Toch staat er in de bijbel dat iemand gave van genezing kan ontvangen, vandaar dat ik dat ook wel geloof, maar van deze gasten die je laat zien, geloof ik eerder dat satan aan het werk is.

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geloof dat ook hoor Dineke enkel ontmoet ik ze nooit, wat de vraag doet opkomen hoe zit dat toch met die gave? Ik twijfel niet aan God echt niet, maar je gaat je na 25 jaar christen zijn en nog nooit iemand hebben ontmoet die deze gave werkelijk praktiseert toch wel eens bij jezelf denken of het nu aan mij ligt of ik misschien deze bijbelteksten verkeerd begrijp of dat het anders zit, ik weet het niet als ik eerlijk ben. Wat ik wel weet is dat ik 100% bedrog kan vinden en nog nooit uit ervaring kan spreken dat het echt was/is...Ik heb ook nog niemand gesproken van die onwijs veel christenen die deze gave heeft. Wat leert ons dat?

   Verwijderen
  2. Ik weet het ook niet en denk er net zo over als je hierboven schrijft.
   Dineke

   Verwijderen
  3. Ik weet het ook niet en denk er net zo over als je hierboven schrijft
   Dineke

   Verwijderen
 8. Kijk hier eens Peter. Dit kwam ik net tegen:
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=662796&r=1&tbl_archief=&

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In Groot Brittannië is ophef ontstaan vanwege de komst deze maand van de Canadese -maar in de VS opererende- pinksterevangelist Todd Bentley. De vol getatoeëerde Bentley werd 'beroemd' vanwege zijn op zijn zachtst gezegd controversiële genezingsmethoden. In één van de op YouTube geplaatste filmpjes van Bentley vroeg de prediker zich tijdens een dienst af 'waarom de kracht van God niet beweegt' en er niemand 'aangeraakt' werd. En toen zou God hem hebben geantwoord: 'Omdat je die vrouw niet op haar bek getrapt hebt.'

  'Pal voor het podium stond een oudere vrouw te aanbidden, en toen sprak de Heilige Geest tot mij. Ik kreeg de gave van geloof en Hij zei: 'Trap haar op haar bek met je biker laars'. Ik kwam dichterbij en... bammm!!! Precies toen mijn laars contact maakte met haar neus viel ze onder de kracht van God.' (8)

  Letterlijke doodschop
  Het is één van de vele gevallen waarin de 36 jarige Bentley, een voormalige drugverslaafde die op zijn 15e een jongetje van 7 aanrandde, beweerde dat God hem ertoe aanzette om doodzieke en soms zelfs stervende mensen te slaan of te trappen. Zo was er een door artsen opgegeven man met darmkanker die 'genezen' werd op het moment dat Bentley hem in zijn buik trapte, waarna de krimpend van pijn in elkaar zakte. Dat bleek letterlijk een doodschop te zijn, want een paar dagen later overleed het slachtoffer.

  Croydon North Malcolm Wicks, parlementslid namens de socialistische Labour partij, heeft er daarom bij de minister van Binnenlandse Zaken Teheresa May op aangedrongen om Bentley de toegang tot het land te ontzeggen. 'Zijn bezoek kan alleen maar kwaad aanrichten en ik zou u zeer erkentelijk zijn als u maatregelen neemt,' aldus Croydon.

  'Gevaar voor openbare orde?'
  Bentley begint vanaf 30 augustus aan zijn rondtoer door het Verenigd Koninkrijk met drie shows in het Croydon Conference Centre in Londen, dat plaats biedt aan 400 toeschouwers. Daarna gaat hij naar Liverpool, Cwmbran (Wales) en Co Armagh (Noord Ierland).

  Dr. Michael Nazir-Ali, de voormalige bisschop van Rochester, vindt dat de minister moet onderzoeken of Bentley een gevaar vormt voor de openbare orde. 'Als de politie aanwijzingen heeft dat er geweld gebruikt zal worden tegen zieke of kwetsbare mensen, dan moet zij besluiten of de politie daarbij aanwezig moet zijn.'

  'Blijf weg bij Bentley'
  Peter May, een prominente christen die 25 jaar lang zitting had in de Generale Synode van de Church of England, heeft 20 jaar lang onderzoek gedaan naar valse gebeds- en geloofsgenezers. 'Ik ben bezorgd over Bentleys methodes. Lichamelijk letsel toebrengen aan een ziek persoon kan namelijk zeer ernstige gevolgen hebben. Ik heb enkele videoclips op zijn forum bekeken, en er is een flinke klap voor nodig om iemand zijn tand te doen verliezen. Veel christenen geloven dat hun gezondheid is veranderd, maar ik vind dat Bentley medisch bewijs moet leveren. Ik raad mensen dus dringend aan bij hem weg te blijven.'

  '13 mensen opgewekt uit de dood'
  Bentley kwam zo'n 4 jaar geleden in de spotlights te staan met zijn Fresh Fire Ministries in Lakeland (Florida), waar een opwekking zou zijn begonnen. Er kwamen zo'n 400.000 mensen uit de hele wereld op af. De 'opwekking' werd uitgezonden op het internationale 'God TV'. Bentley beweerde al in 2008 dat hij 13 mensen uit de dood heeft opgewekt (2)(3) en dat hij via de TV ook mensen thuis heeft genezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik geloof niet dat mensen anderen mensen kunnen genezen. Ik geloof dat God dat doet. God gebruikt daar niet altijd, maar in sommige gevallen wel het gebed van mensen voor. Ik geloof dat er mensen zijn die de gave van genezing hebben ontvangen. Eenmalig of vaker. En dat hoeft helemaal niet in genezingsdiensten met heel veel ophef en poeha. Dat kan gewoon in de huiselijke sfeer. En als meerdere mensen om genezing bidden wil het ook nog wel eens gebeuren. In mijn vorige gemeente hebben we een dag gevast en gebeden voor iemand die kanker had, uitzaaiingen door z'n hele lichaam. De week erna was hij voor controle in het ziekenhuis en de kanker was verdwenen. Niemand anders dan God alleen kreeg hiervoor de eer. Het was een prachtig wonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Weet niet Mattanja, ik twijfel aan dit soort zaken altijd hevig omdat het altijd zo oncontroleerbaar is. Ik ken iemand zonder been, daar zou ik graag( hij ook) een nieuw been aan willen zien. In heel de heilsgeschiedenis nog nooit een iemand met de gave van genezing horen of zien doen. Het is mij te oncontroleerbaar om er geloof aan te hechten. Tenzij het nu eindelijk eens iemand is die iets heeft wat te controleren is voor mij als buitenstaander.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik stond naast Herman Boon toen hij voor genezing bad voor de hand van een vrouw uit mijn vorige gemeente die daar altijd eczeem aan had. Haar hand zag er na het gebed al beter uit, de zondag erna had ze geen eczeem meer en het is nooit meer teruggekomen. Ik geloof in gebedsgenezing (in alle eenvoud op gebed) niet alleen omdat ik geloof in een God die kan genezen, maar ook omdat ik er zelf getuige van ben geweest. Net als die man met kanker, ik weet zeker dat hij kanker had en ook zeker dat hij genezen is. Echt heel bijzonder zoiets, een bemoediging voor veel mensen en ik heb later eens begrepen dat zijn zoon hierdoor tot geloof is gekomen... Maar al die circussen en toestanden tijdens genezingsbijeenkomsten die fake zijn, zijn verschrikkelijk en wanstaltig. En ik weet ook dat er heel veel mensen niet genezen worden en daar heb ik heel veel vragen bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is precies wat ik ook altijd ervaren heb, het zag er (voor het oog al (wat) beter uit. Maar altijd bleek dat het toch verbeelding was. We zijn zo beinvloedbaar door wat we graag willen zien. Daar spelen dit soort gasten handig op in helaas. Misschien wordt het tijd dat we volwassen worden en eindelijk eens gaan kijken in de kanker ziekenhuizen vol kinderen. Wie is die schoft die de gave van genezing heeft en die kinderen niet bezoekt?

   Verwijderen
 13. Hij komt naar Croydon? Dat is niet zo ver hier vandaan. Ik zal zorgen dat ik er vooral niet heen ga.
  Als iemand zegt dat God hem dingen laat doen die beslist niet Bijbels zijn, zoals een dame zomaar in het gezicht slaan, dan klopt dat toch niet? Dan lopen we als Christenen toch niet achter zo'n man aan?

  ada

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.