maandag 6 augustus 2012

Well liven


Ik fiets of loop bijna dagelijks langs het fitness center waar mensen voor veel geld op een lopende band lopen of op een hometrainer mogen rijden. Krijg altijd de neiging om op mijn voorhoofd te wijzen want daar zit dan de meute binnen te zweten voor geld en dat terwijl je buiten gratis in de zon kan fietsen en lopen. Je ziet dikke dames en heren met zweetbandjes om het nog dikkere hoofd opgewonden bezig.
Living well, heet het sportcentrum. Ernaast staat de kerk en ik had juist de indruk dat om “well te liven” je nou net daar naar binnen moet om zondag de blijde boodschap te horen. Kerken lopen leeg en fitness centers lopen vol. Maar of je er een beter leven van krijgt blijft de vraag. Jezus zegt: wie zijn leven lief heeft die moet het verliezen.
Hoe liv jij eigenlijk well? Door gebed? Bijbellezen? Kerkgang? Of heeft je leven ook zijn weerslag op mensen om je heen?

1 opmerking:

  1. je probeert allemaal te doen (in gebed,kerkgang,bijbellezen ,naar elkaar omkijken etc) maar of dat een weerslag op de mensen om mij heen heeft??? ik heb het nooit gemeten,eigenlijk ook geen behoefte aan.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.