maandag 13 augustus 2012

Bidden in kreten en geluiden


Er is een nieuwe gave ontdekt in de Pinkstergemeente. Naast het zogenaamde spreken in nieuwe tongen heeft men het spreken tot God in geluiden ontdekt. Een soort oerwoudgeluiden die in aanbidding God zouden verheerlijken. Of er ook een vertaling bij gewenst is, zijn ze nog niet geheel uit. Maar de buren klagen al wel over herrie tijdens de diensten en werpen boos bananen door de openstaande ramen naar binnen. Veel Pinkergemeenten moeten derhalve tijdens de samenkomsten de ramen en deuren sluiten om de decibels binnen te houden en zorg te dragen dat gemeenteleden niet getroffen worden door over vliegend fruit.. Het wachten is op het slingeren aan touwen door de kerkzaal. Het bidden in geluiden, wat moeten wij ermee?

8 opmerkingen:

 1. Volgens mij heeft God met de heilige geest direct Zijn gaven gegeven en de vrucht daarvan. Om nu weer iets toe te gaan voegen?? Zo wispelturig is onze God niet, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bidden in geluiden??!! Nog nooit van gehoord! Maak je nou een grapje Peter, of bestaat dit echt? Je weet het bij jou maar nooit ;-) Als het echt bestaat dat kan ik alleen maar zeggen: zucht...kreun....waar zijn ze nou weer mee bezig??!! Satan weet heel wat afleidingstrucs te verzinnen, om de ware aandacht en aanbidding voor de Heer af te zwakken......Waar is het stil zijn voor de Heer gebleven? Het in eerbied je wenden tot God en Hem de eer geven die Hem toekomt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is helaas waar mensen. Je kan een cursus volgen onder deze link:
  http://www.youtube.com/watch?v=nFrPW7Lye5k

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Juist voor de oerwoudgeluiden en grappige of eigenwijze apen heeft God het oerwoud geschapen. Met de mens had en heeft Hij toch een heel ander Plan, meen ik. Anders had Hij ons wel in een apenpak gehesen, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaja lachen jullie maar, het wordt vast de rage binnen de kerken van het jaar. Bij ons in de oude sintjanserk kan je dus echt heel hoog met zo'n touw en dan vanaf het pijporgel, joehoe! Het is te gek voor woorden dat mensen zoiets menen als zijnde van de Heer. Net wat Hans al sprak: we zijn naar Zijn evenbeeld geschapen en hoewel er mensen zijn die menen dat we van de apen afstammen is mij dit dus echt te dol...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. volgens mij gaat het hier meer om het sportieve touw en wandklimmen en ja daar horen geluiden bij maar waarom ze dat zondags doen??er blijft dan geen tijd voor een fatsoendelijke eredienst over,maar zo,n sporthappening kan best wel meer opleveren heb je daar wel eens aan gedacht.???ze moeten wel aan hun inkomsten denken..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha heb de indruk Bas dat jij ook een redelijke Tarzan zou kunnen spelen...

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.