zaterdag 7 juli 2012

Hij vergeet er niet een


Op grond van een overdenking uit de bijbel die ik bij Wendy las, even dit stukje.

Een veelgehoorde kreet als het over de wederkomst van de Heer gaat is deze:”Ik hoop dat Hij nog even wegblijft, zodat mijn ongelovige familie, kind, broer, zus etc ook nog tot geloof kan komen. Ik heb het idee dat we hier te maken hebben met een sterk staaltje van napraten, waar wij mensen ons allemaal wel eens schuldig aan maken. Ik meen namelijk iets van wantrouwen te proeven in de genade van God in zulk een denken. Beseffen wij niet dat alles in Zijn handen is? Dat Hij precies weet wanneer de laatste schapen de schaapskooi zijn binnengegaan onder de zachte hand van Zijn Geest? Menen wij nu werkelijk dat de tijd een rol speelt in de hoeveelheid mensen die tot geloof komen? Dan denken wij te menselijk! De Heer gaat op zoek naar dat ene schaap en zal er niet een vergeten. Pas dan als de tijd tot voleinding komt en er niemand meer in dat tijdsbestek tot geloof zal komen, komt Hij. Simpel zat. Maar je dus niet druk om de tijd en of Hij misschien wat langer weg wil blijven vanwege je ongelovige man/vrouw. Misschien vat Hij het wel als een belediging op en een gebrek aan vertrouwen.

4 opmerkingen:

  1. Zijn plan staat vast Peter, dat geloof ik ook. Wij mensen kunnen niet de terugkomst van Jezus vertragen of versnellen. Dit neemt natuurlijk niet weg dat er veel mensen zijn die er verdriet van hebben dat hun familie/vrienden nog altijd niet gered zijn en hopen dat de tijd hier op aarde nog komt dat ze wel een keuze voor Hem zullen maken. De tijd díe we nog hebben moeten we zoveel mogelijk benutten om mensen om ons heen van Hem te vertellen. Dat is onze grootste opdracht hier op aarde volgens mij anders waren we op het moment dat we tot geloof kwamen wel direct naar de hemel geroepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gek eigenlijk want je zou menselijk gezien dan denken: hoe kunnen wij de hemel genieten als we weten dat anderen die wij liefhebben dat niet zullen? Wat weten we eigenlijk weinig....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En da's maar goed ook. Hoe meer we weten, hoe meer randzaken we gaan verwarren het de ene Hoofdzaak. Ieder zijn eigen mini-hemellandgoedje. We kunnen niet meer dan we kunnen: Vertellen over Hem. Wat er met geliefden en of andere bekenden van ons gebeurd die God niet kennen, is aan Hem. En aan niemand anders. Precies. Alles is in Zijn handen, Peter. Kom, Jezus, kom!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.