maandag 23 juli 2012

Acht manieren om in de hemel te komen.


Yoga beoefenaars zeggen 
“Ga iedere dag wat langer op je pan staan totdat je innerlijke mens vanuit je navel naar de pijnappel klier is gezakt”. Je zal hierdoor een hemelse ervaring hebben.

Hare chrisna zegt:
” Roep mijn naam net zolang aan totdat je er zat van wordt. Na verscheidene miljoenen keren mijn naam te hebben uitgesproken, word je aan je pluk haar (vandaar die staartjes bij die gasten)de hemel ingetrokken.” Alleen jammer voor diegene die vroegtijdig kaal is. Tip van de schrijver; “Misschien biedt een gootsteen ontstopper uitkomst. Je weet wel zo’n grote zuignap”.

Dokter Birth zegt:
“ Vertrouw op je eigen lichaam, vertrouw op de nieuwe gedynamiseerde inleg zolen met acupunctuur effect.”Het resultaat is een hemels gevoel.(kassa ping).

Jehova’s getuigen zeggen:” Er zijn er maar 144000 die (voorlopig)gaan hemelen.” (uiteraard Jehova’s getuigen). Dit getal is volgens hen al voltooid, wat wil zeggen: wij zijn de sigaar.

New Age leert: 
Alle wegen leiden naar de hemel , het maakt niet uit waar je in gelooft, zolang je maar wat gelooft. Het maakt ook niet uit welke weg je bewandelt, zolang je maar ergens wandelt.(noot van de schrijver)” Probeer dit principe eens uit met geld storten ; ik bedoel, het maakt niet uit op welke rekening je het stort, het komt toch wel bij jou; probeer rek nr 507028104 t.n.v P de Mooij. Dank u.

Reïncarnatie leert: 
Je moet steeds opnieuw sterven en geboren worden, net zolang tot je volmaakt bent. Doe je slechte dingen in het leven dan zal je na je dood opnieuw op aarde komen als b.v een pissebed. Doe je daarentegen goede dingen, dan heb je kans in een vorstenhuis geboren te worden. Op deze wijze reïncarneer je op een gegeven moment het volmaakte(hemelse)binnen.(noot v.d schrijver) Als dit waar is, zou de aarde nu alleen nog maar bevolkt worden door pissebedden.

De evolutietheorie

Er is geen hemel, je bed overgrootvader was een snotje in de wereldzee en je overgrootvader zat behaard in een boom een banaan op te peuzelen.Waarschijnlijk groeien(evolueren)er ooit twee vleugels op je rug en kan je op die mannier toch nog spreken van het gaan naar (vliegen door) de hemel

De Here Jezus zegt:” 
De hemel bestaat werkelijk. Het is een plaats die men mag binnengaan enkel en alleen door geloof in Mij. Geen mens is in staat om zijn eigen toegangskaartje voor de hemel te verdienen door goede daden, simpelweg omdat de mens naast misschien goede ook vele slechte dingen doet. Omdat ik van de mens houd met een onuitspreekbare liefde, heb Ik voor ieder mens de straf voor zijn fouten gedragen.Vele jaren geleden ben Ik op de aarde geweest en heb er geleefd als mens alleen” Ik “zondigde niet. Volgens Mijn eigen grote voornemen, heb Ik alle fouten die de mensheid ooit heeft begaan en nog zal begaan, op mij genomen en ermee afgerekend door te sterven aan de meest afschuwelijke dood die er maar is.””Je kent die afbeeldingen vast wel van Mij aan het kruis. ”Maar denk nou niet dat Ik gestorven ben door die grote spijkers in Mijn handen of voeten.””Ook was de kroon van scherpe doornen op Mijn hoofd niet de oorzaak van Mijn dood.””Zelfs de zware pijnlijke geseling die men Mij gaf was niet de oorzaak van Mijn sterven.””Het was Mijn liefde voor jou die mij naar adem deed snakken, die mij van dorst liet huilen en Mij uiteindelijk liet sterven aan een gebroken hart.” Zo:” Komt tot Mij allen die vermoeid en belast zijn en Ik zal je rust geven.””Maar niet alleen rust ook kracht, vrede, liefde, blijdschap en innerlijke genezing zullen je deel zijn.””Het leven op aarde is geen speeltuin; het heeft een duidelijk doel: dat doel is het vinden van Mij.””Ik hoop dat jij je wilt laten vinden, dan zullen wij nu hand in hand door alle moeite van het leven gaan.””Maar straks samen de onuitsprekelijk schoonheid van de hemel genieten.”9 opmerkingen:

 1. Je moet mensen respecteren die er anders over denken en die eerste vijf heb je kernachtig en vol humor omschreven. Maar... het klopt natuurlijk niet, het draait hierbij allemaal om de menselijke prestaties. Er is maar één weg naar de hemel en dat is via de Here Jezus Christus. Mooi verwoord!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Respect is typisch een kreet waarvan ik zeg: ja en neen.

   Ja, omdat iemand die ergens in gelooft, in mijn beleven gehoor probeert te geven aan een stukje innerlijke overtuiging enkel zoekt hij/ zij het in de verkeerde hoek.

   Nee omdat er eens een man was die ook vond dat je elk geloof moest respecteren. Tot hij bij de koppensnellers terecht kwam die “zijn” kop wilde snellen. Toen schreeuwde hij moord in brand. Waarom moeten wij wel respect hebben als een anders leven gevaar loopt door zijn geloofsovertuiging en niet als ons eigen leven door zijn overtuiging gevaar loopt?

   In het oude testament maakten de joden soms openbare pisbakken van de baaltempels.

   Heb zo het idee dat respect hebben voor alle vormen van geloof typisch weer zo’n christelijke kreet is die iedereen roept, maar ik durf te twijfelen aan deze kreet.

   Verwijderen
  2. Respect hebben hoeft niet te betekenen dat je het er mee eens bent. Als je mensen die het anders zien gelijk al in een bepaalde hoek duwt en zegt hoe verkeerd ze wel niet denken, is een gesprek niet altijd meer mogelijk. Het doel is natuurlijk om iemand in alle liefde te vertellen dat het anders is. De Heilige Geest moet uiteindelijk iemand overtuigen, dat kunnen wij zelf niet doen.
   Maar goed, het kan ook anders natuurlijk maar dan wordt het een welles-nietes strijd die soms meer verwijdering geeft dan toenadering.

   Verwijderen
  3. Hmm waar en toch en toch. Jezus roept:"gij bent witgepleisterde graven en addergebroed. Ik ben zo bang dat wij met al onze respect soms wel eens iets fundamenteels kwijt zijn geraakt van het evangelie.

   Verwijderen
 2. Peter; echt ontzettend mooi stukje dit! Rijkdom, vanuit een gerijpte ziel.. Zalig hen die achter Jezus aan struikelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amen, ja amen. Haha is al een heeeeel oud stukje uit het jaar ehh 1990 denk ik.

   Verwijderen
  2. Oké, haha. Toen was je kennelijk al Gerijpt. Hoe dan ook, met en uit het hart geschreven. En dat raakt altijd.
   De JG hebben een "aardse hoop". Stumpers..

   Verwijderen
 3. Doe mij de laatst beschreven manier dan maar hoor,door Jezus te volgen.
  New age niet, als ik jouw toevoeging zie ben ik zo al m'n geld kwijt..haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja geld is het slijk der aarde weinigen kunnen er mee omgaan. Ik wel ehhh storten maar...

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.