zondag 3 juni 2012

Goddelijke muziek


Een jongeman die goed piano kon spelen zat is militaire dienst en werd gevraagd door zijn officier om op een feestje waar het uitbundig met veel drank en vrouwen zou toegaan te spelen. Deed hij het niet, dan werd hij gestraft. Aangezien hij christen was bracht hij het in gebed en had het idee dat God hem permissie gaf te spelen.
Op de bewuste avond stroomde de zaal vol en werd er volop gedronken, geklonken en was er een algehele sfeer van intimiteit ontstaan. De jongenman speelde de wereldse liederen waarop werd gedanst en de stemming zat er goed in toen hij via Elton John en andere populaire popsongs het idee kreeg om er later op de avond een paar geestelijke liederen aan toe te voegen. Men kende de tekst toch niet omdat hij enkel de muziek speelde. Hij had er wel lol in toen hij de meute op:”Dit is de dag die de Heer ons geeft”, zag dansen. Later toen de sfeer wat meer bedaarder werd schakelde hij over op aanbiedingsmuziek en had nog meer plezier. Nog maar net was hij hiermee begonnen of er veranderde iets in de atmosfeer. Mensen werden rustiger en er kwam een man naar hem toe die met tranen in de ogen vroeg wat dit voor muziek was die hem zo aangreep. Even laten kwam er een vrouw bij hem zitten die zich begon te verontschuldigen voor haar gedrag die avond omdat ze nogal intiem was met een man die haar niet toebehoorde. Ook zij was in tranen door de muziek die onze God groot maakt. Wat leert ons dit verhaal denken jullie?

9 opmerkingen:

 1. Wat een mooi stukje Peter. Dat Gods kracht die zaal in vloeide, als het ware, alleen al door die Christelijke muziek. Wat een groot en diep effect heeft het eigenlijk. Maar ook wat een bemoediging voor ons. Onze God laat zich niet aan banden leggen, en juist door zulke muziek, tenslotte wordt Hij en Zijn naam geeërd, heeft God harten kunnen aanraken. En de bewuste jonge broeder was op dat moment een instrument in Gods hand. Eerst bracht hij het in gebed, en misschien ook is dat een reden, dat Zijn Vader hem kon gebruiken. Wat kunnen wij hier nog veel van leren, samen maar ook persoonlijk.
  Geweldig mooi stuk.
  Peter, Gods Zegen, en liefdevolle groet voor jullie beidjes. Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi voorbeeld van hoe God werken kan, als wij gehoorzamen.
  Wij zien er vaak geen Brood in, God wel.. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja soms denk je logisch gezien, daar werk ik niet aan mee, en toch... zo lezen we ook in de bijbel dat een van de oude profeten met een hoer moest trouwen. Kom daar nu eens om!!!

   Verwijderen
 3. Mooi verhaal. Maar is dit echt gebeurd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het staat in het boek: Het geluid van Gods stem. Lezen?

   Verwijderen
  2. Ehh sorry het heet: het geluid van Zijn stem van Kim Clement

   Verwijderen
 4. Ja, dit is echt gebeurd......wonderbaarlijk hoe God werkt!

  Even iets anders wat ik je wil vertellen:
  Vandaag 30 jaar geleden zei ik 'ja' tegen de liefste man van de wereld, Rob, en ik zou het zo wéér doen!
  Feest dus vandaag want wie is er tegenwoordig nog 30 jaar getrouwd??!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net terug van de C 100 en met bakken uit de hemel hier.. Hoop dat het bij jullie droog is Jose en dat je maar een heel fijn feest mag hebben want 30 jaar is een hele tijd vol liefde maar ook veel leed... Van harte en dat het nieuw te komen kleinkind ook gezond en wel mag komen.

   Verwijderen
 5. José (mams), en de liefste man (voor jou, anders wordt de mijne jaloers) hahaha, een grandiose dag, en veel felicitatie's, warme groeten, maar vooral, Gods Zegen, kracht en liefde voor jullie saampjes.
  Liefs van mij, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.