vrijdag 6 april 2012

God af zetten


Met de juist gekochte bijbel uit de kringloopwinkel onder mijn arm wilde ik de winkel verlaten toen hij plotseling voor mij stond met handen vol oude videofilms. Elke week al had ik deze verstandelijk gehandicapte jongen bezig gezien tussen de rekken met videobanden.

“Spaar ik op meneer, voor de thuisbioscoop die ik ga beginnen. Ga ik lekker filmpjes draaien vol dynamiek. Daar gaat het om meneer, de dynamiek. Net als bij de oude grammofoonplaten die vervangen werden door de dynamiekloze Cd is de Dynamische videoband verdrongen door de Dvd meneer. Maar niet voor lang. De Videoband komt terug meneer net als de grammofoonplaat. De Dvd is aan zijn einde moet u weten. Dan kan iedereen alles bij het vuil zetten meneer. Heb je niets maar aan de Dvd speler want de video komt terug.”

Zijn ogen rolden als glazen knikkers heen en weer in zijn imposante schedel. “Hebt u daar onder uw arm meneer?” “Dat is de bijbel een boek vol dynamiek,” riep ik om het tegemoet te komen. “Gaat over God hé meneer?” God is uit de mode, komt niet meer terug. De bijbel is ook uit meneer, van lezen krijg je enkel koppijn en er zit geen dynamiek in. Ik heb een film over Jezus, kan je Hem tenminste in het echt zien. Loopt Hij over water meneer. U mag hem wel een keer komen kijken hoor! Kan je zien dat Hij het echt is en vol dynamiek. En als je Hem zat ben zet je Hem gewoon af, makkelijk zat.

In gedachten vroeg ik mij af of wij christenen de Heer ook niet regelmatig af zetten? Na de kerktijd bijvoorbeeld! Klaar is klaar en niet over doorzeuren nu. De Heer kan weer voor een weekje in de kast met bijbel en al. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.