woensdag 14 maart 2012

Mijn belevenissen in het AZU (deel 5)


Dezelfde broeder vertelt mij dat ik morgen een CT scan onderzoek krijg waar ik eveneens nuchter voor moet zijn, doch ik mag in de ochtend nog wel een beschuitje met thee nuttigen.
Defilé roept hard:”Hij wel en ik niet”.  Broeder Kees (zoals zijn naamplaatje verraad) neemt de tijd om Defilé de verschillen in onderzoek uit de doeken te doen, maar Defilé blijft mokken en mij aankijken alsof ik er wat aan kan doen. “Man ik krijg dan zo’n hoofdpijn hé,”roept hij in mijn richting. “Ik bedoel als ik de halve ochtend niets mag eten, knap waardeloos allemaal.” Hij zucht nog eens diep en sloft vervolgend de zaal af. In de gang hoor ik hem enorme boeren produceren. Beetje last van lucht zeker!

17.30
Met een schokje schrik ik wakker als blijkt dat ik half liggend half zittend in het ziekenhuisbed een tijdje in dromenland ben weg gezeild. De kar van het avondeten rammelt als een gestoord spook met zijn kettingen op de gang en een oude magere zuster komt de zaal binnen lopen.
“Zal ik uw eten even op de tafel zetten meneer Defilé?”, Vraagt ze met een allerliefste oude glimlach. Defile komt dadelijk van het bed waarin hij ligt en neemt plaats bij de tafel aan het raam. De oude meneer Welgraven eet reeds met lange tanden in bed en Ton schuift ook aan tafel. Het is goed om met z’n drieën te bidden voor het eten en geeft ondanks dat we elkaar niet kennen een onderlinge band.  Van Peter mijn naamgenoot is ook nu geen spoor te bekennen. Moet die gozer niet eten? 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.