woensdag 15 februari 2012

De moderne toren van Babel

Ik kan me niet voorstellen de enige te zijn die de hedendaagse politiek als een stel schoolkinderen ervaar. De gebrekkige pogingen om via een verenigd Europa een wereldmacht te vormen die de bijbel al voorspelde in het beeld van Nebukadnezar toen hij het had over de voeten van leem en ijzer. Men probeert een solide indruk te maken maar ten diepste laten deze twee verschillende stoffen die deels de hardheid in zich bergen van het oude Romeinse rijk en deels bestaan uit een samensmelting van allerhande aan de aardbodem ontsproten volkeren, zich niet verenigen. Aanschouw de tijd waarin wij leven. Aanschouw de moderne toren van Babel die de eurolanden nog altijd proberen te bouwen om de wereldhandel en politieke belangen tot grote hoogten op te stuwen. Zie de hand van de Schepper die ook nu verwarring sticht omdat men niet rekent met de Allerhoogste. Het mag als een teken gezien worden, voor de tijd waarin wij leven. Maar erkennen wij de tekenen van de Allerhoogste nog wel in onze dagen, of zijn de woorden van de Heer Jezus op ons van toepassing toen Hij sprak:”Als Ik wederkom op de aarde, zal Ik dan nog wel geloof vinden? Velen verwachten een opwekking in onze tijd die de komst van de Heer zal inluiden. Ik verwacht een algehele verloedering en geestelijk verval staande op de zelfredzaamheid van de hedendaagse mens, die van God nog gebod wil weten…

3 opmerkingen:

 1. Wellicht dat een ECHTE recessie de mens weer aan zijn/haar afhankelijkheid van de Schepper doet denken? Maar een opwekking in de anti-christelijke houding van deze moderne samenleving en de oprukkende islam?.. nee, zie het ook niet gebeuren, helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er staat ook in de bijbel dat in de laatste dagen de mensen meer liefde voor genot zullen hebben dan voor God, ze zullen alleen nog maar een schijn van godsvrucht hebben. Zo is het nu precies.
  Voor ons een aansporing om trouw te blijven en het geloof te behouden.
  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We horen in de kerken misschien te weinig meer over de eindtijd en ook onder christenen leeft soms de gedachte dat het nog wel eeuwen kan duren voor Hij wederkomt. Ook dat is een teken van Zijn spoedige komst. Maranata!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.