donderdag 5 januari 2012

Het grootste wonder reed in een rolstoel


Toen ik nog maar juist tot geloof gekomen was, meende ik dat alles in de bijbel letterlijk genomen kon worden en lijnrecht doorgetrokken naar onze tijd. Soms is dat ook zo, maar even vaak liggen de zaken wat ingewikkelder. Toen ik voor het eerst in een genezingsdienst was, merkte ik dat de meeste mensen opgingen in de aldaar gebeurde wonderen. Vreemd genoeg merkte ik al snel dat er weinig oog was voor de mensen die weer net zo kreupel, blind, of ernstig ziek het podium weer afstrompelden. De man die riep weer te kunnen horen, was middelpunt van het enthousiasme van de gemeente en iedereen joelde. Maar ik voelde tranen branden om die 99.9% van de mensen die niet genezen waren. Niemand leek hen te zien. De “gezonde” massa joelde met opgeheven handen in de lucht omdat er weer een “genezene” bij de club gezonde christenen gekomen was. Achter in de zaal, waar de niet genezen verklaarde mensen zaten, vloeiden de tranen. De voorganger danste over het podium met die ene man die weer wat beter zei te kunnen horen dan voorheen. De verlamde jongman zat met neergeslagen ogen zichtbaar teleurgesteld scheef weggezakt in zijn rolstoel. Toen ik juist hem die bewuste zondagmorgen daarop weer in de eredienst tegenkwam en in zijn ogen het toch niet uitgedoofde vertrouwen in de Here Jezus zag, besefte ik pas dat het grootste wonder in een rolstoel te vinden was.
Wat is jullie ervaring met persoonlijke ziekte en wonderen? 

14 opmerkingen:

 1. When we love like Jesus Loved, or at least try.. then we are pretty much in Heaven, in a wheel chair or not.. that doesn't really matter. Beter met een sterk geloof in een rolstoel, dan met een 'wondergeloof' uit de rolstoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals je wel weet Peet, geloof ik in het volbrachte werk van de Here Jezus. Ik geloof ook in wonderen. Ik weet dat er mensen zijn die mijn christen zijn in hevige twijfel menen te mogen trekken en vinden dat ik de bijbel en het christelijk geloof torpedeer als ik zeg dat ik niet geloof de gedachte dat God altijd genezing schenkt voor het lichaam op grond van dat geloof. Ik besef dat er “gezonde” sterke christen zijn die dan mij in het gelaat menen te mogen werpen dat mensen die ziekelijk zijn, dat niet boeven te zijn. Aan God ligt het niet, want dan komen ze ook nog met bijbelteksten die ze, gezond als ze zijn gevonden hebben in de schrift. Dat er in de bijbel ook tal van verhalen staan waaruit blijkt dat het toch niet zo simpel is als deze mensen doen voorkomen, hoor ik ze niet over. Ik zou bijna zeggen dat ik hoopte dat deze mensen die het allemaal zo goed weten, zelf eens een jaar of wat onder een ziekte zouden moeten worden gevormd. Ik zeg bijna. Eens met je pik, het ware wonder wordt gevonden in die rolstoel, maar dat wordt niet gezien. Sterker nog, men geeft je er nog een schuldgevoel bij als je niet uitkijkt want aan God ligt het niet. Die staat klaar om te genezen. Als je niet geneest ligt het dus aan jezelf, zo zegt men eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik geloof in wonderen enkel vind ik het persoonlijk een veel groter wonder dat mensen die lijden God trouw blijven. Met respect hoor, maar er is weinig kunst aan om te geloven in een God die je zegent met een gezond lichaam als je elke dag fluitend en blakende van gezondheid je dingen kan doen. Anders wordt het als je opstaat met pijn, verlamde benen, ogen die niet zien, een lichaam wat pijn doet etc etc. Als je dan toch blijft vasthouden aan Gods beloften omdat deze je over de muur van dit tijdelijke bestaan heen zullen tillen en je straks in de hemel (denk ook eens aan Joni) gezond mag zijn en je dan toch op Hem blijft vertrouwen. Wat een geloofskracht en een voorbeelden. Maar, en nu komt het: massa’s “gezonde” christenen menen je dan bijbelteksten in het gelaat te mogen werpen betreffende dat je niet ziek behoeft te zijn. Sorry maar tegen die mensen heb ik niets te zeggen. Ga maar lekker zingen voor de Heer met je gezonde handen in de lucht en staand op die stevige benen van je gezonde geloof…

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het grootste wonder wat ik ooit gezien heb, is mijn lieve man Rob die 2 jaar geleden, na een gruwelijke tijd van ziek zijn en 3 weken op de rand van de dood te hebben gezweefd, in een rolstoel belandde en de Heer nog net zo lief heeft (misschien nog wel meer) als voor dat hij in die rolstoel balandde.......
  En die zgn. christenen die beweren dat je niet ziek hoeft te zijn en zeggen dat dat ligt aan je ongeloof......die moeten niet bij me in de buurt komen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laat ik het maar kort houden, waarom wel 10 keer terug gaan naar de dokter, de specialist en therapeut en niet naar de Here Jezus?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. PS: Peter, ik heb je blog aan m'n blog roll toegevoegd, want ik mis nogal eens wat geloof ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moge allemaal
  De man waar ik het over heb, lijdt al 20 jaar onder deze ziekte en is al duizenden keren naar de Here Jezus gegaan. Sterker nog, deze jongeman leeft met de Heer, wat probeer je eigenlijk te zeggen dan Marja...?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja Jose jij bent een van die mensen die het aan de levende lijve heeft ondervonden dat gebedsgenezing niet datgene is, wat veel christenen er van menen te moeten maken. Men doet alsof het altijd komt en soms niet. De waarheid is andersom, het komt heel soms, maar meestal niet. De praktijk leert ons dat het allemaal niet zo eenvoudig is als de optelsom van bepaalde bijbelteksten. Rob in een geloofsheld en jij niet minder wat jullie zijn blijven staan in de grote storm des levens. Iedereen die nu komt roepen over dat er ook lichamelijke genezing is voor Rob, die moet na al die tijd van strijd en gebedsworstelen maar eens de mond houden of als ze zelf meemaken wat jullie meemaakten voordoen hoe het moet dat "genezen"...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Charles S. Price heeft een goed boekje geschreven over Geloof Gave van God.

  Hij beschrijft hoe hij mensen begeleidt die ook nooit genezen, en hij legt hun uit hoe het komt. Heel duidelijk.

  Door dit boekje ben ik vroeger vervuld geworden met de H Geest en kreeg de echte tongentaal.

  En die mensen die Price pastoraal begeleidde werden zeker genezen, ook al duurde het een aantal weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik geloof in je oprechtheid Robin, ik heb hier ook een soortgelijke boeken in de kast maar...Ik geloof deze schrijvers niet. Ik meen dat ze later heel wat uit te leggen hebben als ze voor God staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kan ik ook niets mee. Die mensen die precies weten waarom een ander niet geneest. Wat maken die een hoop stuk met harde woorden. Zelf hebben ze, zoals jij al eens schreef Peet, een kunstgebit, een bril, steunzolen en hebben ze hoofdpijn dan nemen ze een paracetamolletje. Maar jij die ongeneselijk ziek bent, behoeft dat niet te blijven hoor! Ze weten hoe het komt. Binnen een paar weken ben je van alle kwalen af. Jaja. LEUGENAARS. Dat zijn het en fantasten!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goedemorgen
  Heb ook van die boeken over meneer Erlo Stegen, Jan Zijlstra, en een aantal uit Afrika waar wonder op wonder gebeurden zou. Na onderzoek liggen de zaken toch vaak totaal anders en blijkt er altijd weer veel bedrog te zijn. Ik geloof in een wonder, maar ik kan niets met die: geloof en je zal absoluut genezen gedachte.
  Christenen die zo denken, durven niet verder te kijken dan hun neus lang is. Dit vind ik nu juist het prettige van dit weblog, dat er niet dat enge sfeertje hangt van alles maar voor zoete koek inslikken. De bijbel zegt niet voor niets dat we alle dingen moeten onderzoeken. Maar zodra je dit doet wordt er toch vaak zeer sceptisch naar je gekeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ruim 20 jaar terug, kreeg ik de diagnose,
  en wel van 3 aandoeningen,
  Alle 3 chronisch en 2 ervan progressief.
  In die 20 jaar die achter me liggen ben ik gaan begrijpen wat chronisch/progressief betekent.

  Je komt er dus nooit meer vanaf en t wordt erger met de jaren.
  Tel daarbij op alle "ouderdoms verschijnselen"
  dan snap je dat ik best n wonder kan gebruiken.
  Ik geloof in wonderen, maar niet in de zin van:
  We zijn kinderen van God,
  DUS hebben we recht op.....!

  Tussen alle klachten door, zie ik God's hand, nee ik ben niet genezen.
  Maar op de een of andere manier, is het te dragen.
  Soms denk wel ns, zou ik ns een keer naar zo'n genezer gaan?
  Maar iets zegt me Nee, niet doen.
  Want God kan me ook genezen zonder tussenkomst en ook gewoon hier thuis.

  MJ

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is gek misschien maar ik herken heel veel in je schrijven MJ. Ook ik heb al 26 jaar lang klachten en heb met me laten bidden maar ik zal niet langs zo'n gebedsgenezer gaan omdat ik er niet in geloof. Ik geloof wel dat God kan genezen maar als Hij het enkel door zo'n schreeuwerige opgefokte, manipulatieve man wil doen, dan hoeft het van mij niet. Ik heb te veel gezien van dichtbij en weet dat lijden je ook heel dicht tegen de Heer dan aandrukken. Dat wordt nogal eens over het hoofd gezien door de gezonde christenen. Het spijt me maar ik kan niets met die zogenaamde mensen die ik tot nog toe heb gezien en vertelden de gave van genezing te hebben en als het er op aankomt mensen vaak enkel een rotzet geven richting een probleem erbij.

  Ik heb wel veel op met mensen die voor mij willen bidden en de ruimte laten voor de gedachte dat ik ziek zou kunnen blijven.

  Nu schreeuwt de massa wellicht dat dit ongeloof is. Het zal me worst wezen...

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.