donderdag 5 januari 2012

De Leukste herinneringen aan de Pinkstergemeente (deel 1)


De Kingskids uit Indonesië waren bij ons voor drie weken te gast in de Pinkstergemeente en ik mocht hun begeleider zijn.We hadden die eerste zondag een erg goede dienst met de kinderen enkel erg jammer dat een van de leiders (een oude man) tijdens het zingen van een opwekkingslied in zijn vurigheid zijn kunstgebit naar buiten spoog dat in twee hapklare brokken op de stenen vloer uiteen spatte.
Het meest vervelende was dat hij vanuit het Indonesisch de vertaling naar het Nederlands voor zijn rekening zou nemen en nu hij murmelde als mijn opa van vierennegentig, niets verstaanbaars ten gehore kon brengen. Al deed hij nog zo zijn best het enige wat hij zonder dat lamme gebit nog wist te produceren was een hoop speeksel dat als een oude gazonsproeier om hem heen vloog.
Natuurlijk was ik weer de klos om zijn gemurmel in iets dat nog enigszins leek op Nederlands om te zetten op het podium. Het koude zweet brak me uit. Het leek wel of de oude man in tongentaal stond te murmelen en ik begreep al snel dat hier onmiddellijk een oplossing voor moest komen, aangezien de groep kinderen morgen (maandag) in het rusthuis op de hoek een optreden zouden geven. Zag de bui al hangen dan ik (omdat ik op maandag altijd vrij ben) dan ook weer naast deze broeder die met “zachte mond” gebeden het zwerk in stond te spetteren zou moeten staan. De oplossing werd gevonden in “Backs” de locale gebitten reparateur hier in Gouda. Maandagochtend om halfnegen zouden we samen als eerste op de stoep staan om de “kunstklapper” tot één geheel te laten versmelten.
We zullen zien.
Wordt vervolgd

3 opmerkingen:

  1. Erg leuk dit Peet kan me voorstellen dat je hier heel erg fijne herinneringen aan hebt. Zou je dat dagboek nou niet ook eens uitgeven?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een nachtmerrie. Ha,ha,ha. Had je geen paraplu bij je.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha,ha, ik lig in een deuk. En jaaaaaa, geef dat boek uit, ik bestel het gelijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.