woensdag 21 december 2011

Vreemde zaken in de bijbel (de alruinwortel)


De liefdes appelen (alruin wortels). Door alle eeuwen heen is bijgeloof en deze wortel sterk verweven met elkander geweest. Zo zou hij enkel groeien aan de voeten van een opgehangen mens en bij het licht van de volle maan geplukt kunnen worden zonder veel gevaar. Wel moesten er een aantal zaken in acht genomen worden waaronder: je plukt hem met een zwarte hond die je middels een stuk touw vastknoopt aan de wortel en je eigen oren toestopt met was om de schreeuw die deze liefdesappel geeft niet te horen. Hoor je hem toch dan sterf je eraan. Er is heel veel te vinden op internet over deze zogenaamde liefdesappelen/ de alruinwortel.  De vraag die opkomt is waarom wij ook in de bijbel een dergelijke mythe aantreffen als Lea de op het veld gevonden  liefdesappelen van Ruben kreeg en Rachel klaagde dat Jacob mede door het bezit van deze vruchten, de nacht met Lea door zou brengen. Toen Jacob in de avond thuiskwam sprak Lea dat ze Jacob met deze liefdesappelen gehuurd had. Al met al een bijzonder stukje in de bijbel wat we vinden in Gen 30. De moeite waard om eens over na te denken en wie nog iets zinnigs of onzinnig wenst toe te voegen betreffende de alruinwortel, die mag…

5 opmerkingen:

 1. Ken je me niet vertellen waar je die wortels kan kopen? Ik bedoel maar, als je er een geliefde mee kan huren, dan kan dat wel eens van pas komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ik weet is dat de dudaïm als een middel/medicijn werd gezien om conceptie te verzekeren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aha dat verklaart veel ook de reactie van Rachel op deze vrucht. Misschien iets om aan te denken als je niet zanger kan worden. De natuur biedt vaak meer dan de artsen voorschrijven. Ehh moest je die appelen opeten of wat om je vruchtbaarheid te verhogen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Interresant, Jakob had het maar druk met al die vrouwen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja Jack had ook al interesse in die alruin wortel. Zeker ook een harem beginnen maar dan heeft hij het verkeerde geloof..

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.