dinsdag 6 december 2011

Ik ben niet dol op koren

Ik hou niet zo van koren. En een kerkorgel vind ik ook niet mooi klinken. Misschien dat je me maar een raar christen vindt want veel kerkvolk krijgt zilte ogen bij het horen van de onverstaanbare klanken die koren teweeg brengen en het pijporgel doet hen zwijmelen terwijl ik een vreemde aandrang in de onderbuik gewaar word.
Maar dit vind ik wel mooi! Er is dus hoop. Hoe ervaar jij kerk koren en kerkorgels?

11 opmerkingen:

 1. Je bent de enige niet. Jij bent ook helemaal geen type voor een koor of zelf zangkoorlid te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan van veel muziek genieten,
  Ik luister veel naar don francisco, keith green , michael w.smith, petra, white cross en ga zo maar door.
  Ook jazz, klassiek muziek jaren 70, 80 enz en zelfs af en toe orgel muziek en koren, het hangt er een beetje vanaf in welke stemming je bent. Alhoewel orgel en koormuziek is wel muziek wat ik het minst luister.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Keith green en Petra, jij hier nog een. Lekker Petra in de auto beetje rocken en thuis Keith, maar die is erg gedreven en na een dagje mag hij weer even de mond houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou zal ik je zeggen Robin, dat men mij wel eens vraagt want ik zing redelijk. Maar ik vind het zo ehh stoffig. Ik kan er niets aan doen dat ik het niet mooi vind het is een kwestie van smaak denk ik. Klassiek probeer ik ook wel, want dat staat netjes en geleerd. Maar ehh, ik krijg er altijd de aandrang bij om in huilen uit de barsten. Nou ja, bij de oude meesters dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond dit heel mooi. Het was ook tot in de puntjes perfect. Er moet bij wel altijd een beetje ritme in zitten. Anders is het niet mij ding. Vrijdag moet Marcel voor de derde keer zingen in het Dolfinarium "Volks Kerstzang". Het klinkt daar zo mooi in de koepel.
  Ook op you tube te vinden voor de nieuwsgierige

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ligt eraan welk koor. Een koor zoals je hier laat zien/horen, is natuurlijk geweldig. Een paar (black) gospel koren mag ik ook graag luisteren hoor.
  http://www.youtube.com/watch?v=XAZrV1pS2Ek
  http://www.youtube.com/watch?v=drcLZjDxdRU&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=4Gae-n0Pb7Q
  Veel luisterplezier!!
  Groet van Mattanja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi wat jaren terug heb ik een blauwe maandag bij het kerkkoortje van mijn eerste parochie gezongen. Ik ben er al vrij snel mee gestopt.
  Ik kan desondanks wel genieten van koorgezang, maar het hangt er helemaal vanaf welke liederen er gezongen worden.
  Persoonlijk ligt mijn voorkeur bij muziek die niet in de kerk ten gehore gebracht wordt.
  PS ben al bezig met verhuizing ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou, ik ben ook niet helemaal weg van een orgel, maar het ligt er wel aan welke muziek. De oude zangbundel of opwekkingsliederen, daar zit al een heel verschil in. Wij hebben al een paar maal praisedienst gehad, heerlijk al die instrumenten, drum, gitaren en de hele mikmak, en zelf goed meezingen natuurlijk.
  Tja, daarna dan maar weer het orgel.

  Liefs en groet, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze is geweldig! Ik heb hem al een paar keer gezien, maar hij blijft super mooi. Als je je ogen sluit, dan hoor je alles wat er zich momenteel buiten afspeelt: regen, wind, onweer.....tenminste hier in het zuiden.
  Ik houd ook niet zo van orgelmuziek. Sommige koren vind ik geweldig, andere vind ik rondweg slaapverwekkend. Verder luister ik graag naar opwekkingsliederen, Michael W. Smith, Terry McAlmon, Ray Boltz, Hillsong United, Casting Crowns, David Phelps, Gaither Vocal Band, Keith Green. En ook klassieke muziek met name pianoconcerten.....volop keus dus voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, dat filmpje is leuk he! Heb ik ook al eens eerder gezien.
  Ik vind koren wel mooi, maar vooral als het naar gospel neigt - oftewel: vlottere muziek met pittige begeleiding (drum, basgitaar, piano/keyboard ipv orgel).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind koren en kerkorgels lawaai.
  Ook homecoming op fam 7 vind ik vrij lawaaierig.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.